BorokHírek

Minden idők legtöbb nevezésével indul a 40. Országos Borverseny

Május 21-én és 22-én Kecskeméten rendezi a 40. Országos Borversenyt a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). 908 tétellel 262 hazai borászat nevezett az ország legnagyobb ágazati rendezvényén. A jubileumát ünneplő borverseny szakmai rangját emeli, hogy az újabb rekord mennyiségű nevezett tételt egy 60 fős hazai és nemzetközi bírálókból álló testület minősíti.

A szőlész-borász szakmai önkormányzat az idei évben a Kunsági borvidéket választotta a verseny házigazdájának, követve azt a hagyományt, mely szerint minden évben más hazai borvidék ad otthont a versenynek.

„Az Országos Borverseny nem egy borverseny a sok közül, hanem A Borverseny.” – mondta Légli Ottó a HNT elnöke nyitó beszédében. „Az Országos Borverseny bírálói között borkereskedők és sommelier-k mellett neves borászok vesznek részt: az év bortermelői mellett fiatal, tehetséges magyar borászok is meghívást kaptak.”

A 2019-es Országos Borverseny kategóriái:

– a legjobb fehérbor

– a legjobb rozébor

– a legjobb vörösbor

– a legjobb gyöngyözőbor

– a legjobb pezsgő

– a legjobb természetes édes bor

– a legeredményesebb borászat

– a legjobb biobor

– a legjobb illatos fehérbor

– a legjobb nagy száraz fehérbor

– a legjobb Kékfrankos vagy arra alapozott házasítás

– a rendezvény támogatók különdíjai

A kétnapos bírálati folyamatot követően 2019. június 25-én a 40. Országos Borverseny díjkiosztó gáláján fogja megtudni a szakmai közönség és hazai borkedvelők, hogy mely borászatok, milyen tételei lesznek az ágazat legnagyobb hazai megmérettetésének győztesei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .