BorokHírekSomlói borvidék

Tornai Pincészet: negyedszer is Trófea díj Londonból

A londoni International Wine Challenge-en, a világ legnagyobb presztízsű borversenyén Somló és Tokaj is kitűnően szerepelt, a somlói Tornai Pincészet pedig Magyarországon egyedülálló teljesítménnyel, negyedik alkalommal szerezte meg a verseny legmagasabb elismerését, a Trófea díjat.

Az IWC a világ egyik legnagyobb borversenye, bírálata pedig a legalaposabb. A többfordulós folyamatban az éremre jelölt borokat három bizottság értékeli, legalább 10, komoly szakmai múlttal rendelkező zsűritag részvételével. A versenyre évente több mint 15 ezer bort neveznek a világ több mint 50 országából, és mindössze 3%-uk kap aranyérmet. Ezek közül újabb kóstolással választják ki a Trófea díjasokat, amelyek tehát a legjobbak közül is a legjobbak.

2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű, a Tornai Pincészet Trófea díjas bora.
2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű, a Tornai Pincészet Trófea díjas bora.

Az idei versenyben magyar pincészetek összesen öt aranyérmet és két Trófea díjat kaptak: édes borokkal három tokaji pince, a Vaxco Vineyards (arany), a Royal Tokaji Borászat (arany) és a Patrícius Borház (arany és Trófea), száraz fehér borokkal pedig a somlói Tornai Pincészet (2 arany és Trófea).

A Tornai Pincészet teljesítménye azért különösen figyelemreméltó, mert korábban három egymást követő évben nyert már Trófeát (Juhfark boraival), ami világviszonylatban is nagyon ritka, és most a 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűvel négyre emelkedett a Trófeáik száma.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .