CukrászatHírek

Jakabfi Dávid Nagykanizsán

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf – Jakabfi Dávid régi álma vált valóra. A vidéki gasztronómiát erősíti francia desszertekkel, és újragondolt magyar süteményvariációkkal.

Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja. Desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát. Saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.

Jakabfi Dávid ízeire és desszert kompozícióira Európa szerte kíváncsiak az édességek kedvelői.

Örülhetnek a helyiek, hiszen február 8.-án megnyitotta kapuit Nagykanizsán, a kertváros központjában elhelyezkedő, modern cukrászatot képviselő desszertműhely, a Jakabkúti utcában.
A cukrászséf a különlegességeit eddig csak előadásokra készítette. A műhely megnyitásával már egy nagyobb közönség is hazaviheti otthonaiba ezeket a finomságokat.
A megnyitóra rengetegen ellátogatottak köztük helyiek, és külvárosiak egyaránt.

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt Jakabfi Dávid cukrászséf. GasztroMagazin 2023.

„Gyermekkori álmom vált valóra a műhely megnyitásával. Hálás vagyok, hogy eljutottam erre a pontra a karrierem során, hogy közvetlen kapcsolatba tudok lépni az emberekkel. Szívmelengető érzés a vendégek mosolyát látni, amikor a kezükbe adom a számukra elkészített édességet„- árulta el a világhírű cukrászséf.

Emellett a közelben élők számára is nagy öröm lehet, hiszen vidéken nehezebb hozzájutni olyan minőségű desszertekhez, mint amelyek Budapesten találhatóak.

Elhelyezkedése a családosoknak is kedvez

A desszertműhely a kertváros szívében helyezkedik el, hangulatos kis kerttel, és egy nagy parkolóval kiegészítve. A közelben megtalálható játszótér, focipálya és számos kikapcsolódási lehetőség a családosok és a gyermekek számára.

Tervben van egy kisebb kerthelység kialakítása, így az oda látogató vendégek helyben is el tudják majd fogyasztani a különleges finomságokat.
Mindenképp érdemes ellátogatni, ha egy hangulatos hétvégi családi programra vágyunk, páratlan ízélménnyel társítva. A cukrászda keddtől-szombatig várja vendégeit.

Prémium minőségű alapanyagok

Az európai szintű műhelyben lelkiismeretesen, szorgalmasan és nagy alázattal dolgozó kollégák együttese alkotja meg a desszertkölteményeket, amelyeket folyamatosan tovább fejlesztenek, alapanyag és eszközhasználat szempontjából is, a legújabb technológiával.

A hely egyik érdeme közé tartozik az is, hogy nem tömegtermeléssel készülnek a desszertek. Napi szinten újra alkotják őket, így frissen, és a legjobb minőségben szolgálják fel a vendégeknek, a „kevesebb, de frissebb” elvet alkalmazva.
Igazi és friss gyümölcsökkel dolgoznak, az egzotikus vonaltól elkezdve, mint a mangó, maracuja, folytatva a málnával, áfonyával, szederrel, egészen az érdekes és egyedi gyümölcsökig, mint például a homoktövis.

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt Jakabfi Dávid cukrászséf. GasztroMagazin 2023.

Fontos kiemelni azt is, hogy süteményeiket valódi vajból, és dél-amerikai csokoládéból készítik el. Ezeket világhírű francia pürékkel ízesítik.
Főbb alapanyagaik közé tartozik még a gesztenyeliszt, és a tökmagolaj, emellett a műhely jellegzetessége az őrségi ízek alkalmazása.

A kínálatban popcorn pohárkrém és újra gondolt Rigójancsi is megtalálható

A repertoárban többnyire átdolgozott magyar klasszikusok találhatóak. Könnyedek, kifinomultak és a legminőségibb alapanyagokból készülnek.
Ilyen klasszikusok például a Rákóczi túrós, a Somlói galuska, amelyekben többféle elkészítési technika is el van rejtve, amitől ízviláguk még különlegesebbé válik.

A cukrászséf egyik kitűzött célja az, hogy újra divatba hozza a híres-neves Rigójancsit. Könnyű vajas piskótájával és a valódi csokoládékrémével mennyien édes pillanatokat okoz a vendégeknek.

A Rigójancsi igazi prémium minőségű vajból, és dél-amerikai csokoládéból készül a műhelyben. Ez keserű, de mégis édes ízvilágával harmóniát teremt.

A legszokatlanabb, ezáltal a legegyedibb desszertjük a popcorn pohárkrém, amely valóban a mindenki által jól ismert pattogatott kukoricából készül.
Különlegességük még a szicíliai pisztáciából készült torta, a földimogyorókrémből készült tiramisu, és a csokoládés lúdláb desszert.
Természetesen a világszerte híres macaronok is megtalálhatóak Jakabfi Dávid desszertműhelyében, tízféle ízkombinációban.

A környezettudatosság is alapelv

A kiváló minőség mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Pohárkrémeiket üvegpohárban kínálják, amely visszaváltható a következő vásárlásnál.
Nagyon hálásak azért is, ha valaki saját dobozzal érkezik, amelybe bele tudják tenni az elkészült süteményeket, ezzel is védve a környezetet.

Sikerek és mérföldkövek

Jakabfi Dávid az elmúlt évek során több kitűzött célját már elérte, mégis mindig újabb feladatokat állít maga elé.

„Úgy érzem, elérkeztem egy újabb mérföldkőhöz a karrieremben, és az is hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az esküvők desszertasztalára én készíthetem el az édességeket” – tette hozzá.

Dávid világszerte számos tanfolyamot tartott, és top kategóriás vidéki cukrászdákban oktatott már. Elmondása szerint most ő maga is egy ilyen, felsőkategóriás vendéglátó egységet szeretne létrehozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .