ÉtteremHelyszínekHírekSzálloda

Újjászületett a margitszigeti Platán Étterem

A Platán Étterem felújításával befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szálloda felújítási munkálatainak újabb szakasza.
A fővárosban unikálisnak számító hotel, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget vagy ahogy sokan ismerik, a Margitszigeti Thermal szálloda elmúlt 3 éve a felújításokról szólt. Először a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns, korszerű arculatot majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, Spa recepció – kerültek sorra. A felújítások 3. ütemében a Star Auditorium konferenciaterem is megújult, a közösségi terek átalakulását pedig a Platán étterem újjászületése koronázta meg.

A teljes beruházás

költsége közel 3 milliárd Ft volt, amiből a napokban lezárult szakaszban az étterem, a 250 főt befogadó Star Auditorium valamint 2 vendégszoba szint felújítására mintegy 1 milliárd Ft-ot fordítottak.
A 270 vendég befogadására alkalmas, tágas Platán Étterem a tavalyi évben újjászületett közös terekhez méltó enteriőrt kapott.
A dizájn funkcionális tervezésből indult ki: a belső tér kialakítását meghatározta a korábbi kialakítás, valamint a működésbeli lehetőségek. – idézte fel Sütő Kata belsőépítész a tervezés folyamatát. – Az étterem két fala gyakorlatilag üveg, ami impozáns hátteret ad, ugyanakkor visszaveri a hangot, ezért fontos volt hangelnyelő, akusztikus mennyezetet kialakítani, valamint a vastag, puha szőnyegborítás is hasonló célt szolgál.

Míg az étterem berendezésénél az ergonómikus szempontok domináltak, vagyis a kényelem és a funkcióknak való megfelelés, addig a stílusban a legfrissebb, előremutató trendek érvényesülnek.

A megújult Platán Étterem a Margitszigeti Thermal Hotelben.
A megújult Platán Étterem a Margitszigeti Thermal Hotelben.
Élénk színek, mélyebb tónusok

A minimalista, világos monokróm színhatásokat követően ismét élénk, meghatározó színárnyalatok jönnek divatba, valamint mélyebb színek. A súlypontok kialakításánál az elegancia volt a vezérelv, így diszkrét matt arany, a szecessziós formákat megidéző díszítésekkel is találkozhatunk az eklektikusan kialakított térben. A korallszín és kék székek jól mutatnak a látványt meghatározó zöld park nyújtotta háttérrel, a kerek tükrökkel dekorált fal a szögletes formákat ellensúlyozza.

„Ahogyan a ruhadivatra, a belsőépítészetre is körforgás jellemző, egyes korszakokat meghatározó trendek vissza-visszatérnek, így a Platán Étterem berendezésében is felbukkan az 50-es, 60-as évek dizájnkultúrájának hatása például a kerek tükrök vagy a gömblámpák visszatérésével – természetesen nem pont ugyanúgy, hanem újraértelmezve.” – mondja Sütő Kata. A különféle formájú lámpák által az étterem az igényeknek megfelelő általános, ugyanakkor játékos megvilágítást kapott.

Az egészséges alapanyagokra, a frissen készülő ételekre helyezte a hangsúlyt a tálalókonyha tervezője.
Az egészséges alapanyagokra, a frissen készülő ételekre helyezte a hangsúlyt a tálalókonyha tervezője.
Ízletes és egészséges fogások

A kialakításnál és berendezésnél fontos volt a dizájn, ám a legmeghatározóbb szempont, ami mindent felülír a kényelem és természetesen a remek konyha, hogy az étterem vendégei a lehető legkomfortosabban érezzék magukat.
A korábbiaktól eltérően a Platán étteremben vizuális élményt nyújtó látványkonyha is kialakításra került, így a vendégek akár néhány szakmai fogást is elleshetnek a tapasztalt séfektől. A gyógyszálloda egészségtudatos szemléletének megfelelően az étterem korszerű, hozzáadott cukor nélküli és csökkentett zsiradék tartalmú alapanyagokkal készülő ételekből bőséges kínálatot nyújt.

One thought on “Újjászületett a margitszigeti Platán Étterem

  • A helyszín nagyon fontos amikor spa hotelekről beszélünk. Egy egész hetet töltöttem az egyik Ensana Hotelben, és nagyson szívesen töltenék ott újra időt. A dolgozók elképesztően segitőkészek voltak, az étteremben pedig nagyon udvariasak voltak. A reggeli pont olyan tökéletes volt, mint a vacsora.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .