ÉtteremGasztromannHírekKonyhaművészetÖtcsillagos étterem

Új Bellozzo nyitott a Corvin Plazában

„Onnan tudod, hogy valami finom, hogy a hasad elmosolyodik. A többi csak duma.”
Ezzel a szlogennel indították útjára étteremláncukat a Bellozzo tulajdonosai, aminek 3. tagja ma nyitotta meg kapuját a Corvin Plaza food courtjában. 

A saját vendégtérrel rendelkező étterembe lépve azonnal jön a felismerés: megérkeztem. Az étterem-jelleg kialakítása nem is olyan egyszerű, itt sem bízták a véletlenre. Neves belsőépítész és csapata alkotta meg a belső designt. Jó munkát végeztek.

A Bellozzo étteremlánc új étterme a Corvin Plazában nyitott meg.
A Bellozzo étteremlánc új étterme a Corvin Plazában nyitott meg.

Sok ülőhely várja a vendégeket, vegyesen a hagyományos székek-asztalok és a felülős könyöklőasztalok.
Az étlapot átnézve, nem széles a paletta. Egészen addig igaz ez az állítás, amíg rendelni nem indulunk. Most már tudjuk, hetekig járhatnánk ide anélkül, hogy kétszer is ugyanazt kellene ennünk!
Minden tésztaétel esetében választhatunk, hogy milyen száraztésztából készítsék az ételünket. A hat alapanyag már jócskán színesíti a választékot! Önmagát komolyan vevő olasz étteremben (itt is) természetes, hogy a tészta átfőzöttségét is meghatározhatjuk. És csak aztán záporoznak a személyzet kérdései: mehet-e fokhagyma, lehet-e csípős, stb.
Minden frissen készül, de az átgondolt előkészítettségnek és a jól kiképzett személyzetnek köszönhetően hihetetlenül gyorsan kapjuk meg az ételeinket.

A csirkés pestós saláta grissinivel gyorsan érkezett, friss és finom volt.
A csirkés pestós saláta grissinivel gyorsan érkezett, friss és finom volt.

A saláta konkrétan 3 perc alatt került a tálcánkra. (Önkiszolgáló az étterem!) Friss a saláta, jóízű a csirkemell, finom a pesto öntet. A hozzá kapott grissini is ötös!

Az egyik főételünk szintén fenyőmagos pestos mártással készült spagetti, rengeteg minőségi parmezánnal a tetején. Gazdagon ízesített, kérésünknek megfelelően al dente keménységűre főzve, frissen-forrón….. Addiktív étel, már alig várom, hogy megint (m)ehessek!

Szintén pesto alapú a spagetti mártása. Imádtuk!
Szintén pesto alapú a spagetti mártása. Imádtuk!

A másik étel a Cacciatore. Mámor. Talán ez aáll a legközelebb a magyar ízléshez, hiszen akár összekeverhetnénk a magyar paprikás csirkével. Persze nem keverhetjük, hiszen a paprikán és a csirkén túl kevés azonosság van: itt erős a fokhagymás behatás, a krémesítésben szerepet kap a mascarpone sajt, a köret pedig fussili al dente.  Itt már izgatottan matattunk a nadrágszíjakon, pedig a desszertek még hátra voltak.

Caccciatore, az olasz paprikás csirke. Mamma mia!
Caccciatore, az olasz paprikás csirke. Mamma mia!

És micsoda desszertek voltak! A legárulkodóbb bizonyítékunk az, hogy fotó az egyikről nem is készült, olyan gyorsan ettük meg….. A ricottával és körtével készült Ricotta e pere könnyű, mégis krémes íze még most is a számban van…. (20 perce álltunk fel az asztaltól 🙂 )
A Caprese torta szárazabb, nehezebb dél-olasz sütemény, alapvetően mandulából és csokoládéból felépítve.

A desszertek egyike, a Ricotta e pere.  A másikat megettük fotó nélkül. Mea culpa....
A desszertek egyike, a Ricotta e pere. A másikat megettük fotó nélkül. Mea culpa….

Minden finom volt. Azt hiszem, méltányos áron kaptunk finom, friss, izgalmas ételeket igen gyorsan. Kellhet-e ennél több egy csütörtök estére?

Még egyszer ki kell emelnem a személyzet minőségét. Különösen ma, amikor komoly vendéglátóipari cégek ereszkednek térdre a munkaerőhiány miatt, nyer értelmet a munkatársak képzése. Itt a Bellozzo vezetői értenek ehhez (is). Fiatal, hiteles, őszinte mosolyú fiatalemberek végeznek jó munkát, a vendéggel folyamatos interakcióban. Gratulálok!

One thought on “Új Bellozzo nyitott a Corvin Plazában

  • A fiam hivott meg ebben az étterembe. Gyakran eszek salátát csirke hussal, az elmult 3-4 évben. Addig ebben az étteremben volt a legfinomabb a csirkés pestos saláta. Tápláló, és laktató volt, a finomsága mellett.
    Csúcsidőben voltunk, mégis kb 5 perc alatt megkaptuk a finomságot. Kedves, figyelmes kiszolgálás mellett a környezet is tetszett. Egy különleges “ gyorsétterem” Biztosan visszajárok!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .