Salon Étterem a Hotel Boscoloban*****

Karácsonyra magunkat is megleptük – ezúttal egy könnyed vacsorával a Salon Étteremben.
Elöljáróban, életünk egyik nagy élménye volt!
Amuse bouche érkezett…. itt már tudtuk, hogy jó helyen járunk. Uborka kaviárral, kacsával és céklával töltött hagyma. Ress, friss, brutál.
Kreinbacher pezsgő és Barta Furmint 2013 a kísérő páros.

Köményleves fürjtojással a Salon Étteremben Gasztomann. GasztroMagazin 2017.

Köményleves fürjtojással, a 2012-es évjáratú Szentesi Zengővel. Az ételhez, különösen a krémes tojáshoz szépen passzol a maradékcukor.
A főétel Kecsege volt articsóka variációkkal (fagyi, marinált japán, levél) és tintahallal színezett tésztával. Ha ez az ételköltemény kimaradt volna az életemből, örökre megbántam volna. Óriási gratuláció a konyhafőnöknek! Szenzációs! És mindez magyar halból! Hozzá tökéletes választás a Spiegelberg Nászéjszaķák Bora.
“Predesszertként” vaníliás, tojáslikőrös, mézeskalácsos huncutság érkezett a kései szüret Kikelettel kiegészítve. A mennyországban jártam….

 Túró, méz, szezám, passió és körtejuice a Salon Étteremben Gasztromann. GasztroMagazin 2017.

A desszertet a cukrászmester készítette. Túró, méz, szezám, passió és körtejuice. Ha a főételt kiemeltem, akkor ezt is illő. Csúcs. Roppanós, friss, üdítő, változatos… hibátlan. Mindehhez az ajánlás a 2013-as Barta Szamorodni.
A legvégére a klasszikus bon-bon. Aki járt már itt az tudja.
Összegezve a Salon őrzi méltó helyét a legjobbak között, nevezhetjük akár nagykörúti gasztrolabornak.
A Borlapja meg egyenesen tanítani való. Mindezt egy pompás környezetben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.