ÉtteremajánlóGasztromannHírekSörökUncategorized

Gasztroutazás sörben, térben, időben

Több szempontból is rendhagyónak volt nevezhető minapi meghívásunk a Dreher Sörgyárak rendezvényére. Nem csupán az üzemi területeket is érintő gyárlátogatás, de a gasztronómiai tematika is  különlegességszámba ment: sörvacsorára szólt az invitálás.

Az évszázados kőbányai komplexum bejárása után annak látogatóközpontjában, a sörgyár éttermében indult gasztronómiai és sörtörténelmi utazásunk. Biztos kezű kísérőink Lenk Zsolt séf és Vásárhelyi István sörgasztronómus voltak.

Már az evőeszközök száma is azt mutatta, a Chef úrnak sok mondanivalója lesz a ma esti program résztvevői számára. A kés hegyénél már fel is tűnik az esemény első szereplője, az aperitifként felszolgált sör cocktail. A cseh barnasör alapú ital citrusokkal ízesítve, fahéjjel-cukorral krusztázott pohárban, melegen került elénk - nagy örömmel kóstoltuk.
Már az evőeszközök száma is azt mutatta, a Chef úrnak sok mondanivalója lesz a ma esti program résztvevői számára.
A kés hegyénél már fel is tűnik az esemény első szereplője, az aperitifként felszolgált sör cocktail. A cseh barnasör alapú ital citrusokkal ízesítve, fahéjjel-cukorral krusztázott pohárban került elénk – nagy örömmel kóstoltuk.
Az ételsor első tagja egy Waldorf saláta volt. A diós, almás, zelleres ízekhez és illatok kitűnően támasztották alá a Dreher Pale Ale sajátosságait.
Az ételsor első tagja egy Waldorf saláta volt. A diós, almás, zelleres ízek és illatok kitűnően támasztották alá a Dreher Pale Ale sajátosságait.
Lenk Zsolt Chef úr nem csupán a háttérben sürgölődő szakemberként, de az ételeit büszkén bemutató, szakavatott gasztronómusként is az este főszereplője volt.
Lenk Zsolt Chef úr nem csupán a háttérben sürgölődő szakemberként, de az ételeit büszkén bemutató, szakavatott gasztronómusként is az este főszereplője volt.
A második előétel egy sült cékla - füstölt pisztráng - füge trió volt. A tormás hab és a friss fűszerek izgalmas ellenpontjai, ugyanakkor alátámasztói voltak a Pilsner Urquell klasszikusan kesernyés ízeinek.
A második előétel egy sült cékla – füstölt pisztráng – füge trió volt. A tormás hab és a friss fűszerek izgalmas ellenpontjai, ugyanakkor alátámasztói voltak a Pilsner Urquell klasszikusan kesernyés ízeinek.
A menü szüneteiben Vásárhelyi István sörgasztronómus előadását hallgattuk az ital történelméről, az ezzel összefüggő tényekről, legendákról, összefüggésekről. Ezzel vált az est igazi, ismétlés után kiáltó élménnyé.
A menü szüneteiben Vásárhelyi István sörgasztronómus előadását hallgattuk az ital történelméről,  tényekről, legendákról, összefüggésekről. Ezzel vált az est igazi, ismétlés után kiáltó élménnyé.
Főételünk a biztos kézzel elkészített borjúszűz volt nyírségi raguval, mellette sült téli zöldségekkel, burgonyagombóccal.
Főételünk a biztos kézzel elkészített borjúkaraj volt nyírségi raguval, mellette sült téli zöldségekkel, burgonyagombóccal.
A szűzpecsenye méltó partnere, ízben-színben-illatban vele kéz a kézben járó társa volt a Dreher Hidegkomlós söre. Nagy számú gasztronómiai tapasztalásaink közül talán az első, amit otthon is megismétlendőnek ítéltünk....
A szűzpecsenye méltó partnere, ízben-színben-illatban vele kéz a kézben járó társa volt a Dreher Hidegkomlós söre.
Nagy számú gasztronómiai tapasztalásaink közül talán az első, amit otthon is megismétlendőnek ítéltünk….
A sörtörténelmi előadás újabb fejezete alatt a konyhai háttérben már készül a befejező fogás...
A sörtörténelmi előadás újabb fejezete alatt a konyhai háttérben már készül a befejező fogás…
Tökös mille feuille, grapefruit, grillázs, fehér mákos csokoládé mousse. A mellé kínált, édesen telt Dreher Bak tökéletes választás volt!
Tökös mille feuille, grapefruit, grillázs, fehér mákos csokoládé mousse. A mellé kínált, édesen telt Dreher Bak tökéletes választás volt!
A vacsora végére megteltünk élményekkel, ízekkel, az előadáson tanultakkal. Örömmel jöttünk, szívesen ültük végig a 3 órát, boldogan jönnénk ismét!
A vacsora végére megteltünk élményekkel, ízekkel, az előadáson tanultakkal.
Örömmel jöttünk, szívesen ültük végig a 3 órát, boldogan jönnénk ismét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .