Bárok és borokCocktailokHírek

A világ legnépszerűbb báritalai 2017-ben

A Drinks International Magazin ebben az évben is elkészítette felmérését, amelyben több ezer bártendert kérdezett meg: melyek a legnépszerűbb báritalok 2017-ben. Íme a végeredmény, a legnépszerűbb 25 cocktail. Vannak meglepetések, de azért az ismert nevek vannak többségben!

25. Caipirinha
A 2016-os rioi olimpia nagyot lendített a brazik italok ismertségén és népszerűségén, így röpült a Caipirinha a 47-edik helyről a 25-ödikre. Legjobb akkor, ha sok a cachaça, a cukor, a lime, egy erős pohárban összekeverve.

24. Tom Collins
Bár ez az alkoholos limonádé alapvetően ginnel készül, mára egész családdá terebélyesedett. A citromlével, cukorral és szódával készülő ital hallgathat a Pedro Collins (rum), a Pepito Collins (tequila), a Colonel Collins (bourbon) és a Captain Collins (kanadai whisky) névre is.
Talán a legfontosabb a jó citrom, amivel felszolgálod.

23. Gin Fizz
A ginből, lime-ból vagy citromból, cukorból és szódából álló egyszerű ital örök klasszikus marad!

22. Aperol Spritz
Ez a frissítő olasz aperitif a forró napok tökéletes itala. Proseccoból vagy olasz fehérborból, Aperolból készül, szódával felspriccelve.

21. Rum Old Fashioned
A jól ismert koktél rumos változata saját életre kelt, a megkérdezett bárok mintegy ötödében a legkeresettebb italok egyike lett!Próbáld ki 50%-os fehér rummal, érlelt sötét rummal és a Taylor’s Velvet Falernum likőrrel.

20. Zombi
A Drinks International az „élőhalottak italának” nevezte el ezt a koktélt.
Ehhez öntsön egy nagy adag rumot a keverőedénybe sárgabarack pálinkával, lime-mal és ananászlével. Egy menta gallyal keverje át!

19. Penicillin
Ne zavarja össze a név – az az ital, ami blended scotcból, lime-léből, mézes gyömbérszirupból és Islay whiskyből áll, kandírozott gyömbérrel díszítve, igazából nagyon is vonzó!

18. Pisco Sour
Ez az ital igazából a ’30-as évek San Franciscojában és a ’60-as évek New Yorkjában volt népszerű. Alapanyagai a perui pisco, ez a kristálytiszta szőlőpárlat, valamint cukorszirup, lime juice, tojásfehérje és Angostura keserű.

17. Aviation
A Drinks International szerint ez a Tom Collins kifinomult változata. Összetevői a gin, a maraschino likőr, a crème de violette és a citromlé.

16. Gimlet.
Ennek a folyton változó receptúrájú koktélnak jelenleg 75/25 arányban összetevői a gin és a Lime Cordial.

15. Espresso Martini
Akár ébresztőnek szánod, akár szájédesítőnek egy finom ebédet követően, jól választasz. Ez a koktél eszpresso kávéból, vodkából és kávé likőrből készült, martinis pohárban szolgáljuk fel a tetején egy-két szem kávébabbal.

14. Dark ‘N’ Stormy
A legnépszerűbb koktél Bermudában, Gosling’s rummal, gyömbérsörrel és egy gerezd lime-mal készítve.

13. Boulevardier
Tavaly óta 15 helyet lépett előre a listán ez az egyszerű recept: a klasszikus Negroniba a gin helyett amerikai whiskyt töltünk.

12. Bloody Mary
Lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, a megkérdezett bárok negyedében benne van a legnépsterűbb tízben. Összetevői a vodka, a friss paradicsomlé, a fűszerek, a friss citromlé és a zellerszár.

11. Mai Tai
Ez a trópusi klasszikus Curaçao likőr, rum, orgeat szirup és lime juice keverésével érhető el.

10. Sazerac
Whisky, keserűk és cukor, abszinttal krusztázott pohárban – ennyi az egész.

9. Mojito
A nagy kubai klasszikus a megkérdezett bárok egyharmadában szerepelt a legnépszerűbb tíz között!
Egyszerű: rum, lime juice, szóda, barna nádcukor, friss menta és jég.

8. Moscow Mule
Ez lehet a vodka válasza a Dark N ‘Stormy-ra…. Rézbögrébe töltött vodka lime-mal, gyömbérrel majd szódával feltöltve.

7. Margarita
Ez a jeges kedvenc tavaly óta kibérelte a a hetedik helyet. Tequilával, friss lime juice-szal és agave sziruppal a legjobb..

6. Száraz Martini
Az elegáns klasszikus. Gin, vermuth, olívabogyóval vagy citromcsavarral díszítve.

5. Whisky Sour.
Örök kedvenc. Bourbon, citromlé és egy teáskanál cukor.

4. Manhattan
A felmérésben részt vevő bárok több mint felében ez a legnépszerűbb ital. Leggyakrabban rye whiskyvel, édes vermuttal, bitterrel készül.

3. Daiquiri
A világ legtöbbször rendelt rumos koktélja. Ez a gyümölcsös favorit lime-lé, fehér rum és cukorszirup felhasználásával készül, összerázva, felszolgálva.

2. Negroni
Az olasz kedvenc meg sem mozdult a listán, megbízhatóan a világ második koktélja. Egyharmad Campari, egyharmad édes vermut és egyharmad gin.

1. Old Fashioned
Ez a szofisztikált ital is megtartotta a helyét a csúcson. Általában kockacukor és Angostura bitter összezúzva, feltöltve jégkockákkal és bourbon whiskeyvel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .