BorokEgri borvidékHírekProgramok

Egri mesterkurzusok a Vino Kóstoló Ünnepen

Eger régóta az egyik legkedveltebb úti cél a borrajongók körében. A gyümölcsös és változatos stílusú borokat adó borvidék augusztus végén ismét remek programmal és exkluzív mesterkurzusokkal készül az Eger-rajongók számára.

A második Vino Kóstoló Ünnepen, amelyet augusztus 24-én és 25-én rendeznek meg a város legkedveltebb sétálóutcáján található egri Érseki Palota udvarán, bor- és gasztronómiai kiállítók, valamint kultúrprogramok és koncertek várják az érdeklődőket. A programmal egyben a szüret kezdetét is ünnepli a borvidék. Az új helyszín elegáns keretet ad az eseménynek, amelyen az egriek mellett a Tokajból érkező vendégpincészetek borai is várják az érdeklődőket. A belépőjegy megvásárlásával pedig az Érseki Palota kiállításait is ingyen lehet látogatni a két nap alatt.

Nagy Egri Mesterkurzus

A rendezvény egyik kiemelkedő programja lesz a Nagy Egri Mesterkurzus, amin nyolc pincészet ritkán kóstolható csúcsborait mutatják be az egri Érseki Palota különtermében. Ezek a fajtaborok és házasítások a borvidék legjobb dűlőiből származnak, és a legnagyobb körültekintéssel és figyelemmel, megalkuvás nélkül készítették el őket a borászok. A mesterkurzuson az Egri Borműhely borászai személyesen vallanak arról, mi tesz egy bort komollyá, felejthetetlenné számukra.

Augusztus 24-én, pénteken délután a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, a Gál Tibor Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, a Petrény Winery, a Soltész Pince, a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a Tóth Ferenc Pincészet legszebb tételeit kóstolhatják a vendégek.

Kékfrankos Mesterkurzus

Augusztus 25-én, szombaton délután pedig az Egri borvidék egyik kiemelt szőlőfajtáján, a kékfrankoson lesz a hangsúly, szintén egy ültetett kóstoló keretében. Az önállóan és házasításokban fontos szerepet betöltő, és természetesen az egri bikavér alapjául is szolgáló fajta elegáns savaival és intenzív gyümölcsösségével meglepetések sorát tartogatja.

Ráadásul idén a Kékfrankos Éve van, így ideje megismerkedni sokféle stílusával. A ​mesterkurzus​on számos kékfrankos megkóstolása mellett három fiatal egri borász,​​ ifj. Lőrincz György, Böjt Gergő és Stumpf Péter előadását hallgathatják meg, akik lelkesen és részletesen mesélnek majd a kékfrankosról.​

További információk és jegyvásárlás:
Nagy Egri Mesterkurzus a Facebookon: www.facebook.com/events/225113798190240/
Kékfrankos Mesterkurzus a Facebookon: www.facebook.com/events/2182679375306766/
Honlap: www.egriborut.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .