ÉtteremajánlóGasztromannÖtcsillagos étteremSzálloda

Hotel Chateau Amade*****

Az elmúlt hónapokban egy sor inspiráció ért minket, hogy gyakrabban kellene a Felvidékre látogatnunk. Az ottani magyar borászok terén eddig is képben voltunk, de a helyi gasztronómia hírei nem értek el minket – eddig.
A SIRHA keretein belül szervezett rendezvényeken találkoztunk először a Chateau Amade munkatársaival, illetve ételeikkel. Tudtuk, ide el kell jönnünk!

Két órányira Budapesttől, Nyékvárkonyban áll a Hotel Chateau Amade. Az épület egy korábban itt magasodó, történelmi kastély helyén épült a XX. század elején, amit közelmúltban alakították át új tulajdonosai egy minden igényt kielégítő butik hotellé, kiegészítve törökfürdővel, konferenciateremmel, borospincével, cukrászdával…

Hotel Chateau Amade. A jó ízlés, a magas minőség és az extravagancia jár itt kéz a kézben.
Hotel Chateau Amade. A jó ízlés, a magas minőség és az extravagancia jár itt kéz a kézben.

Nem stílusunk a feltétel nélküli rajongás, de ez esetben nem tudunk másképpen reagálni. Jó ízléssel, költségeket nem kímélve építették át, rendezték be és üzemeltetik a szállodát a legmagasabb színvonalon. A hotelt éppen a látogatásunkat követő napon választották immár többedjére is Szlovákia  legjobb szállodájává.
A kastély berendezéseit leginkább a kortárs rokokó szóval tudnánk leírni. A bútorok, a tapéták, a függönyök, a huzatok mind-mind tobzódnak a színekben, a formákban, ám mindez sosem válik terhessé, tolakodóvá, de még öncélúvá sem. A stílus szépen támasztja alá a szolgáltatások újszerűségét, néha bohó megjelenését, ám mindezt a minőség kérlelhetetlen híveként.

Chateau Amade. A kastélyszálló társalgója, a candy bar hagyományos helyszíne. GasztroMagazin 2018.
A kastélyszálló társalgója, a candy bar hagyományos helyszíne.

A kastély adottságaiból fakadóan, nincs két egyforma szoba. Mindegyik más, de ettől is egyedi ez a szálloda! Akár a visszajáró, az épületet ismerő törzsvendégek is kaphatnak új élményeket egy új szobában.
Betekintést nyerve a kastély vendéglátásába, ugyancsak szuperlatívuszokban kell beszélnünk. Saját termelésű és tenyésztésű, de legalábbis a közvetlen környékről származó alapanyagokból készülő ételeket kóstolhatunk, mindezt felvidéki szakemberek interpretálásában. Itt dolgozik Tatai Robi, a tévéműsorból ismertté vált fiatal séf is!

Hotel Chateau Amade. A cukrászda egyik sztár desszertje, az újragondolt mákos guba.
A cukrászda egyik sztár desszertje, az újragondolt mákos guba.

Itt kell megemlékeznem arról a páratlan odafigyelésről, ami az itt tartózkodásunk alatt körülvett, mi több: körülölelt minket. Talán még sosem éreztem annyira azt, hogy Vendég vagyok, mint itt….. Köszönet érte a házigazdáinknak.
A kastély nyitott a rendezvények befogadására is, nem elfelejtve, hogy itt az csupán kiegészítő szolgáltatás. Szabott körülmények között foglalhatóak termeik akár esküvők, akár corporate rendezvények számára.

Hotel Chateau Amade. Rendhagyó konferenciaterem a felvidéki kastélyszállóban.
Nem a megszokott konferenciaterem, de a házigazdáknak ez nem is volt céljuk.

Új szolgáltatásuk a környékbeli lehetőségeket kihasználva, vadászprogramok szervezése. Képzett kollégákkal kiegészülve nyújtanak e téren is figyelemre méltó szolgáltatásokat.

A szállodaépülettel egybeépített, modern wellness központ teljesíti ki a napestig tartó kényeztetést. Törökfürdője, beltéri és szabadtéri medencéje, direkt kapcsolatos parkja akár egész napra itt tartja a pihenő vendégeket.

Hotel Chateau Amade. A szálloda wellness központjának beltéri úszómedencéje.
A kastélyhoz épített modern wellness központ beltéri úszómedencéje.

Képsorozatunkkal szeretnénk bemutatni a kastélyt, a szobákat, valamint a kiegészítő szolgáltatásokat, illetve kis betekintést adni a helyi vendéglátásba. Tartsanak velünk a GasztroMagazin Pinterest oldalán!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .