ÉtteremÉtteremajánlóGasztromannÖtcsillagos étterem

La Mareda Étterem Győr*****

Felvidéki körutunkról hazafelé haladva, Győrben ért minket az este. Nem ismerjük a várost, annak gasztronómiai kínálatát főként nem. Ilyen esetekben a Tripadvisor a barátod. Legjobb étteremnek a La Maredát ajánlotta – nosza.
A Duna-parttól nem messze, a sétálónegyed egyik nett utcájában találjuk a vendéglőt. Már kipakolt terasz, de még nem kedves idő. Már nem ebéd-, de még nem vacsoraidő – átmeneti állapotában érjük az éttermet.

Kacsaeszencia kiöntőcsészében felszolgálva, a győri La Mareda Étteremben.
Kacsaeszencia kiöntőcsészében felszolgálva, a győri La Mareda Étteremben.

Belépve kellemes meglepetés az igényesen kialakított, szép belső tér, a trendi berendezések és bútorok.
Köszöntenek, kabátot lesegítenek, asztalhoz kísérnek. Jól kezdődik!
Szűk étlap, de így helyes. Erről elhiszem, hogy az ételek friss alapanyagokból, frissen készülnek.
A felszolgáló kisasszony javaslatait is figyelembe véve választottunk.
Kacsaesszencia gombatatárral, halászlé, bécsi aranypecsenye.
A kacsaleves szépen tálalt, erőteljes ízű, de túlsózott volt.
A halászlé a maga nemében kiváló. Tartalmas, ízében izgalmasan csípős. A lé önmagában is jóízű volt, nem a benne tálalt harcsakockákból nyerte ki azok ízét. Valószínűleg más hallal készítették el a levest, míg a harcsát a tálalás előtt adták hozzá. Finom volt.

Halászlé. Tartalmas, ízletes, elegendő. Jó választás volt.
A halászlé az egyik legjobb halászlé volt, amit valaha ettem. Gratulálok a konyhai szakembereknek! Talán a csésze tűnik idejét múltnak….

A főétel egyfajta bécsi szelet újragondolás. Az alapanyag az aranypecsenye (Fledermaus, vagy denevér), amit a panírozást követően nem bő zsírban, hanem rostlapon sütnek meg. Különleges az alapanyag, ami a sertéscomb belső feléről lefejtett, denevér-forma húsdarab. Szerepe nincs, ezért puha és szaftos tud maradni. Igazán alkalmas kirántani. (Érdemes volna ezt szépen körülírva betanítani a szakszemélyzetnek, hogy a felszolgáló kisasszony ne önmagán mutassa be annak helyét)

Bécsi aranypecsenye a győri La Mareda Étteremben.
Bécsi aranypecsenye. Kifejezetten ízletes, jó állagú, kiadós étel volt.

A köret burgonya és sült szívsaláta. Forró, friss, illatos volt mindkettő.
A vajhoz kapott kenyér finom, a halászléhez kínált kenyér nem finom. Kár.
Desszertnek nem maradt hely, egy levessel és egy főétellel jóllaktunk.
Figyelmes, szakszerű kiszolgálást kaptunk. Köszönet érte.
Korrekt számla. A végösszeget megéri a kapott szolgáltatás.
A mosdó példásan kialakított, tiszta, feltöltött.
Parkolni nehéz, de a közelben lelhető parkolóházzal megoldható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .