ÉtteremGasztropédiaHírek

Újbudára költözött a dolce vita!

A XI. kerületben, a Bikás parkban nyitott meg a budai oldal új olasz étterme, a Trattoria Serafina. A kitűnő pizza és a tésztaételek mellett különleges halételeket és kagylókat is kóstolhatnak a vendégek. Ezek frissen, aznapi szállítással érkeznek a legközelebbi tengerpartok halpiacairól. A dolce vita kedvelőit lezser borválogatás és olasz finomságok várják, laza és sportos hangulatban, Újbuda kedvelt részén.

A Trattoria Serafina

a gasztronómiai izgalmakkal kevésbé elkényeztetett, de parkos, zöld környékén, a Bikás park sportpályái mellett nyitotta meg kapuit. Korábban itt a sportklub étterme működött. Ezt szerették volna a tulajdonosok különleges, mégis egyszerű étlappal, friss arculattal, megújult enteriőrrel és olasz hangulattal újragondolni.

Trattoria Serafina. Új olasz étterem nyílt a Bikás Parkban. GasztroMagazin 2021.

A 4-es metró közeli megállója, a hamarosan nyitó Etele Pláza és a dinamikusan fejlődő városközpont már régóta hiányolt egy laza, beülős helyet. Az étterem néhány hónapos soft opening után most szeptembertől friss arculattal, az állandó étlap mellett napi kínálattal és ebédmenüvel is várja a vendégeket.

A trattoria célja, hogy jó ár-érték arányban kínált, hagyományos olasz fogásokkal kápráztassa el a betérőket.

Az állandó étlapon többek között olyan ételek találhatóak, mint a szicíliai krumplis pizza, amelyen a tejszínes ricottaalapon vékonyra szeletelt burgonya, mozzarella és rozmaring találkozik néhány csepp szarvasgombaolajjal. Az étterem nevét viselő Serafina pizza articsókával, olajbogyóval, aszalt paradicsommal a tetején kerül a sütőbe. A pármai sonkás pizza sem véletlenül vált a nyitás óta közönségkedvenccé.

Trattoria Serafina. Új olasz étterem nyílt a Bikás Parkban. GasztroMagazin 2021.

Az étterem specialitásai

azok a tengeri ételek, melyeket Horvátországból, Olaszországból és Franciaországból szállítanak. A friss tenger gyümölcsei például a horvát halpiacról, aznap reggeli halászatból érkeznek. Az eseményekre, rendezvényekre kérhető osztriga egy francia osztrigafarmról utazik egyenesen Újbudára. A trattoriában nemcsak a pizzák és tészták, hanem a halak kedvelői is boldogok lesznek. Budapest legjobb áron kínált fekete kagylói és branzinója összetéveszthetetlenül őrzik az aznap reggeli tengeri fürdő ízét és illatát.

Trattoria Serafina. Új olasz étterem nyílt a Bikás Parkban. GasztroMagazin 2021.

A hagyományos ízvilág kedvelői sem maradnak éhesek: a kacsamell karamellizált körtével, a borjú saltimbocca fehérboros vajmártással és zsályával készül. Egy igazi különlegesség a surf&turf, amely bélszín, királyrák, grillezett zöldségek és rózsabors találkozását jelenti. A klasszikusok rajongóit pedig borjúpörkölt várja, tojásos galuskával.

Ha csak egy könnyedebb fogásra ülnénk be, a pármai sonka és dinnye, a fokhagymás királyrák vagy a marha carpaccio lesz a legjobb választás. A desszertek igazi olasz közönségkedvencek: csokoládétorta gyümölcsökkel, tiramisu és a Torta della Nonna. Az étteremben elérhető a klasszikus olasz aperitivo: egy laza koraesti koktél vagy Aperol Spritz, olajbogyóval, sonkával kínálva.

Trattoria Serafina. Új olasz étterem nyílt a Bikás Parkban. GasztroMagazin 2021.

Az étterem elegánsabb, olasz vendéglőket és borbárokat idéző enteriőrje mellett kötetlenebb, nagyméretű fedett teraszt is találunk. A Serafinában havonta egy alkalommal élőzenés jazzkoncert, osztriga&gin party, sonka- és boresték várják a vendégeket.

 

Fotók: Balkányi László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .