Bárok és borokCocktailokHírekKonyhaművészetProgramok

Első hazai vacsoráját adja a Michelin-csillagos magyar sztár chef!

Rácz Jenő, az eddigi legfiatalabb Michelin csillagos magyar séf, illetve az egyetlen, akinek külföldön sikerült megszereznie a kitüntetést. Hihetetlen, de még sosem adott Budapesten vacsorát, egészen eddig! Az első alkalomnak megadja a módját, az ország egyik legsikeresebb bártendere párosítja az italokat a fogásokhoz!

Jenő fiatalon indult útnak Magyarországról, hogy a legjobbaktól tanulhasson.
A világ egyik leghíresebb éttermében, a dániai Nomában stázsolt (ingyen dolgozott gyakornokként), majd a világ más-más pontján olyan szaktekintélyektől tanulhatott, mint Heston Blumenthal, vagy a legtöbb Michelin csillaggal rendelkező séf, (a nemrég elhunyt) Joël Robuchon.
Majd Sanghajba szólította egy nagy lehetőség, a tulajdonossal együtt hozhatott létre egy éttermet, így született meg a Taian Table, amit rendkívül gyorsan, alig fél év alatt Michelin csillaggal jutalmaztak.
Jenő az eddigi legfiatalabb Michelin csillagos magyar séf, illetve az egyetlen, aki külföldön szerzett kitüntetést, azóta pedig már zsinórban harmadik évben is meg tudta tartani a csillagot.

Rácz Jenő, a legfiatalabb magyar chef, aki Michelin-csillagot nyert, ráadásul külföldön!
Rácz Jenő, a legfiatalabb magyar chef, aki Michelin-csillagot nyert, ráadásul külföldön!

Bármennyire hihetetlen, de sosem adott még éttermi vacsorát Budapesten, egészen eddig!
Az első alkalomnak meg is adják a módját: a séf 7 fogásos menüsora már önmagában is nagyon izgalmasan hangzik, de még tudták tovább fokozni! Az ételekhez ugyanis különleges italokat társítanak, melyeket Ódor András fog kreálni, aki a bartender közösség ismert alakja.

Ódor András, a Black Swan Bar bartendere, a különleges étel-ital párosítású vacsora másik főszereplője.
Ódor András, a Black Swan Bar bartendere, a különleges étel-ital párosítású vacsora másik főszereplője.

András – Jenőhöz hasonlóan – fiatal kora ellenére – nagyon céltudatos, imádja a szakmáját és folyamatosan járja a világot, hogy a legjobbaktól inspirálódjon.
Számtalanszor díjazták már, néhány éve megnyerte például a Magyar Koktél Bajnokságot, így ő képviselte hazánkat a dél-afrikai döntőben, de volt Európa Bajnok is Hamburgban, a világhírű Cointreau versenyén.
Jelenleg pedig a vacsorának is helyt adó Black Swan nevű bár-étterem társtulajdonosa, ami a fővárosban egyre inkább fejlődőben lévő bárkultúra egyik zászlóvivője.

A rendhagyó cocktail vacsora étel- és italsora.
A rendhagyó cocktail vacsora étel- és italsora.

„Egy barátomnak köszönhetően ismertem meg ezt a helyet, ami úgy gondolom, hogy egy valódi rejtett kincs a budapesti éjszakában. András italai pedig hasonló színvonalon készülnek, mint amit én a főzésnél képviselek. Mindketten belevisszük a saját karakterünk az estébe, a kettőt párosítva pedig egy igazán komplex élménnyel készülünk a vendégeknek.” – mondta az estével kapcsolatban a séf.

Az biztos, hogy ezt az eseményt fogják még emlegetni a magyar gasztro történelemben, ezért aki szeretne részt venni rajta, csapjon le a jegyére mihamarabb!

 

Az esemény adatlapja: https://www.facebook.com/events/355483761678145/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .