GasztronómiaProgramokSörök

Sörvacsora programsorozat indult a Dreher Sörgyárakban

A Dreher Sörgyárak 2017. októberében indította Sörvacsora programsorozatát. A kéthavonta megtartott exkluzív esemény mesterszakácsa Lenk Zsolt, a menüt pedig Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állítják össze.

Kéthavonta sörvacsorával várja a különleges ízek és élmények iránt érdeklődőket a Dreher Sörgyárak. A sörvacsorák séfje Lenk Zsolt, a Marangona Gasztropont konyhafőnöke, a menüket pedig Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állították össze.

A Dreher Sörvacsorák program nemcsak a gasztronómiai élményről szól. A résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba, megnézhetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, illetve a Dreher múzeumot is.

Mesterszakács és sörgasztronómus alkotta meg a Dreher Sörgyárak sörvacsora programját. Vadkacsamell, levendula, fermentált fokhagyma, kecskesajt hab.
Mesterszakács és sörgasztronómus alkotta meg a Dreher Sörgyárak sörvacsora programját.
Vadkacsamell, levendula, fermentált fokhagyma, kecskesajt hab.

A magas színvonalú sörkultúra és vendéglátás a Dreher Sörgyárak egyik szívügye. A Dreher a sörgyár különleges helyszínére, saját pubjába és éttermébe hívja a gasztronómia és a sör rajongóit.

Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és étel párosítás, a Dreher Sörvacsorákon pedig szeretné bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.

Vásárhelyi István sörgasztronómus, a sörvacsora programok másik atyja.
Vásárhelyi István sörgasztronómus, a sörvacsora programok másik atyja.

Vásárhelyi István sörgasztronómus már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmeseinek.  Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén Budapesten is elérhető már a nagyközönség számára egy olyan program, ami a gyönyörű sörgyári berendezések mellett egy izgalmas kulináris élményt is bemutat a látogatóknak.

„Lenk Zsolt séffel igyekeztünk tradicionális alapanyagokkal, de a Dreher megújuló, modern felfogásához igazítva elkészíteni a sör-étel párosokat, hogy a sörgyári vacsora valódi felfedezés és kaland is legyen” – tette hozzá Vásárhelyi István.

A Dreher sörvacsora záróakkordja, az étcsokoládés mousse almakompóttal, Dreher Bak kíséretében.
Étcsokoládés mousse almakompóttal, Dreher Bak kíséretében.

A november 22-i Dreher Sörvacsora menüje az alábbi lesz:

Hideg kacsamájpástétom, körte
Kozel Barna

Vad kacsamell levendula, fermentált fokhagyma, kecskesajt hab
Pilsner Urquell

Posírozott szürke harcsa, citrusok, creme fraiche, cukkini burgonya
Hofbräu Búza

Étcsokoládés Mousse Almakompóttal
Dreher Bak

 

2 thoughts on “Sörvacsora programsorozat indult a Dreher Sörgyárakban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .