Somlói Juhfark Ünnep 2019

Nagy Sétálókóstoló: a legjobb Juhfark borok egy helyen, egy időben.
Október 12. Tornai Pincészet Somló

A Juhfarkünnep

a fajta reprezentatív, legnagyobb szabású bemutatója, amelyen a Somló meghatározó pincéi mutatják be a közönségnek legjobb Juhfark tételeiket. A Juhfark a Somló tökéletes párt alkot, az itteni különleges, vulkanikus terroir az ebből a fajtából készült borban mutatkozik meg legszebben – ami az egész világon egyedülállóvá és egyre keresettebbé teszi. Ezért döntöttek úgy a Somló bortermelői, hogy minden évben megrendezik a Juhfark Ünnepét. Az idei sétálókóstolón a friss gyümölcsöstől, a testes, érlelt tételekig a legváltozatosabb stílusban elkészített, 2015-16-17-es borokat és 2018-as tartálymintákat kóstolhat a közönség, 16 pince, összesen 25 borát. A kóstolót mesterkurzusok, pincetúra és dűlőtúra egészíti ki. Az idei kóstoló újdonsága, hogy a somlóiak mellett egy vendégborászat, a szentantalfai Dobosi Pincészet is bemutatkozik. Természetesen most is lesz buszjárat Budapestről, és ingyenes transzferszolgáltatás a környék szálláshelyeiről, hogy mindenki maximálisan ki tudja élvezni a kóstolás örömét.

Somlói Juhfark Ünnep 2019. GasztroMagazin 2019.

Résztvevő pincék:

Barcza Pincészet, Bogdán Birtok, Csordás-Fodor Borház, Fekete Pince, Hegedűs-Szabó Pincészet, Inhauser Pincészet, Kolonics Pincészet, Kőfejtő Pince, Kreinbacher Birtok, Somlói Apátsági Pince, Somlói Vándor, St. Margit Pincészet, Szalai Pince, Tomcsányi Családi Birtok, Tornai Pincészet. Vendég: Dobosi Pincészet, Szentantalfa.

 

Mesterkurzusok:

Utazás a Somló körül

Dűlőtúra a hegyen. Az úton érintett pincészetek legkedvesebb borai is megkóstolhatók.

Somlói Juhfark VS a világ nagy vulkanikus borai

Komplexitás, ásványosság, karakter. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus összehasonlító kóstolója: 4 különböző stílusú Juhfark összekóstolása a világ nagy borvidékeinek klasszisaival.

A Juhfark arcai

Tornai vertikális Juhfark-kóstoló nemzetközi díjnyertes borokkal, vezeti: Tornai Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..