HírekReceptek

Különleges sörös fogások karácsonyra

Az ünnepek közeledtével sokan már tervezgetik, milyen ételek kerüljenek a karácsonyi asztalra. A sörök szerelmeseinek sem kell lemondaniuk kedvenc italukról az ünnepek alatt, hiszen az számos karácsonyi menü kiváló kísérője lehet. Lenk Zsolt séf és Vásárhelyi István sörgasztronómus kedvenc karácsonyi fogásuk receptjét osztják meg, amelyek már nagy sikerrel debütáltak a Dreher Sörvacsorák programsorozatának legutóbbi estjén.

Lenk Zsolt ünnepi meleg előétele, a füstölt pisztráng céklával és Vásárhelyi István narancsos-fahéjas Winter Kozel-koktélja különlegessebbé tehetik az idei karácsonyi menünket.

Lenk Zsolt séf egy sült céklával és fügével borított füstölt pisztrángot ajánl az ünnepi asztalra.  A séf elmondta „A Dreher Sörvacsorákon mi mindig a rendhagyó és egyedülálló megoldásokat keressük, hogy megmutassuk mennyire különleges és sokszínű lehet a sörgasztronómia. Arra bátorítunk mindenkit, hogy merjenek kísérletezni és fedezzék fel a sör-étel párosításokban rejlő fantasztikus lehetőségeket. A legutóbb megálmodott füstölt pisztráng fogás is egy kiváló alternatíva lehet azoknak, akik a rántott hal helyett egy igazi különlegességet keresnek karácsonyra. E könnyed fogást a Pilsner Urquell telt íze emeli még magasabb szintre.

Vásárhelyi István, a Dreher Sörvacsorák sörgasztronómusa kedvenc karácsonyi sörös koktéljának, a narancsos-fahéjas Winter Kozel-koktélnak a receptjét osztotta meg velünk.

Hozzávalók

4-5 cl feketeribizli (vagy feketeribizli-lime) szörp (ízlés szerint, ki mennyire édesen szereti)

2 gerezd narancs

fahéjas cukor

2,5 dl Kozel Cerny

Narancsgerezddel benedvesítjük a pohár szegélyét és fahéjas kristálycukorral crustázzuk.

Beletöltjük a feketeribizli szirupot, majd beledobjuk az egyik narancsgerezdet, rátöltjük a hideg Kozel Cerny-t és a másik naranccsal díszítjük.

Vásárhelyi István sörgasztronómus szerint: „A sör nem csupán egy nyári ital, ugyanis minden évszaknak, így a télnek is megvannak a hozzá illő sörei. A testes, malátás világos sörök, a kávés, csokis ízvilágú barna sörök önmagukban, vagy megfelelő fűszerezéssel, gyümölcsökkel, akár koktélként vagy forralva is remek élményt nyújthatnak a szabadban vagy a kandalló melegénél. Élvezzük a jó söröket egész évben, mert minden szezon sörszezon!”

*

Lenk Zsoltról

Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és étel párosítás, a Dreher Sörvacsorákon pedig azt mutatja be, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.

Lenk Zsolt mesterszakács, a Dreher Sörvacsorák gasztronómiai nagykövete.
Lenk Zsolt mesterszakács, a Dreher Sörvacsorák gasztronómiai nagykövete.

Vásárhelyi István sörgasztronómus

Vásárhelyi István sörgasztronómus már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmeseinek.  Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén Budapesten is elérhető már a nagyközönség számára egy olyan program, ami a gyönyörű sörgyári berendezések mellett egy izgalmas kulináris élményt is bemutat a látogatóknak.

Vásárhelyi István sörgasztronómus.
Vásárhelyi István sörgasztronómus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .