GasztronómiaHírek

100 Michelin-csillagos séf Budapesten a Michelin-kalauz bemutatóján

Csaknem 100 Michelin-csillagos séfet várnak Budapestre az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményére, a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018-as kiadásának bemutatójára, amelyen az is kiderül, hogy melyik magyar éttermek érdemelték ki idén a Michelin-csillagot.

Az európai nagyvárosok legjobb éttermeit felvonultató kiadványt a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében megvalósuló budapesti gálaeseményen mutatják be március 26-án.
Öt olyan ország, amely nem szerepel más Michelin-kiadványban, a gálán tudja meg, hogy mely éttermei kapnak csillagot. A gálaestet ezért kiemelt figyelemmel kíséri majd a magyar mellett az osztrák, a lengyel, a cseh, valamint a görög sajtó és gasztronómiai világ is.
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdai közleménye szerint a gála alkalmából a magyar fővárosba hívták Európa Michelin-csillagos éttermeinek séfjeit, akik közül – a visszajelzések alapján – több mint százat várnak Budapestre. A séfek, akik közül több mint 25-en három Michelin-csillagos éttermekből érkeznek, a magyar főváros mellett megismerkedhetnek a magyar gasztronómiával is.
Március 25-én, az eseménysorozat nyitányaként az MTÜ egy zártkörű szakmai napot is szervez: a Belvárosi Piacon Európa négy Michelin-csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tart mesterkurzust, amelyre a magyar gasztronómiai szervezetek mellett a karrierjüket most kezdő és már aktív ifjú séfeket hívnak meg.
Az MTÜ szerint az európai Michelin-kalauz budapesti bemutatója azért is különleges esemény, mert eddig mindössze egyszer, tavaly tartottak hasonlót Brüsszelben. A magyar főváros így a második állomása a rendezvénysorozatnak, ami fontos elismerésnek számít – hangsúlyozzák közleményükben.

MTI 2018. március 21., szerda 17:12

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .