GasztronómiaHírekKonyhaművészetVersenyek

2024 Mentes Séfje kerestetik!

A versenyt idén is a METRO Gasztroakadémia fogadta be

Idén is a METRO Gasztroakadémia szolgál a Csak a Mentes által szervezett Az Év Mentes Séfje verseny otthonául. A biztonságos, allergén- és cukormentes, vegán ínyencségek megmérettetésére immár 6. alkalommal kerül sor. A február 13-i döntőt a két kategóriában (amatőr, profi) rendezett élő selejtezők előzik meg. A versenyre január 10-ig jelentkezhetnek a műkedvelő és a hivatásos szakácsok, akik készen állnak arra, hogy alternatív alapanyagokból alkossanak korszerű, egészséges és biztonságos fogásokat.

A versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. Az Év Mentes Séfje verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni. A résztvevők alternatív alapanyagok felhasználásával készítik el mentes fogásaikat, így az alkotás igazi kreatív élmény számukra.

Az Év Mentes Séfje verseny a Metro Gasztroakadémia helyszínén, a Csak a Mentes szervezésében. GasztroMagazin 2024.

A METRO Nagykereskedelem a fenntartható gasztronómia elkötelezett támogatójaként szívesen áll be olyan kezdeményezések mögé, melyek a vendéglátás környezeti hatásának mérséklésére, valamint az egészséges táplálkozás népszerűsítésére törekednek. A versenyzők ezért a METRO kiváló minőségű, biztonságos forrásból származó alapanyagait használják fel a METRO Gasztroakadémián megvalósuló program során.

Jelentkezési határidő:
  1. január 10. – amatőr és profi kategóriában egyaránt

A jelentkezési díj amatőr kategóriában 9900 Ft, profi kategóriában 12.990 Ft.

Selejtezők időpontjai:

2024.01.15. Amatőr kategória selejtező

2024.01.16. Profi kategória selejtező

Mindkét kategória döntőjére 2024. 02. 13-án kerül sor!

További részletek és jelentkezési űrlap az alábbi oldalon:

https://csakamentes.hu/sefverseny

Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli: Dr. Árvai Anita, a Veganeeta Home vegán étterem alapítója és tulajdonosa, Tanács Attila, a Mindenmentes Főzősuli alapítója, szakmai vezetője, mesterszakács, fejlesztő-séf, többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok, Stőhr Gréta egészséges életmód-szakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író, Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, a 2023-as Az Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának nyertese,  Steiner Kristóf író, újságíró, színész és vegán séf, Molnár György, a Dobos C. József Iskola tanára.

A verseny háziasszonya Szinetár Dóra énekesnő, színésznő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .