Hirdetés

Veganuár a felhők felett

  Az Emirates séfjei elárulják a légitársaság vegán menüjének titkát

Elérkezett a nemzetközi Veganuár ideje. Évről évre egyre többen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, amely a vegán étrend előnyeire kívánja felhívni a figyelmet. A növényi alapú étkezés népszerűségének növekedését az is jelzi, hogy tavaly 40 százalékkal több utas rendelt vegán fedélzeti menüt a világ legnagyobb légitársaságának járatain. Az Emirates séfjei most betekintést engednek a légitársaság több mint 300 vegán ételkülönlegességet rejtő recepteskönyvébe.

Vegán kebab az Eimrates választékában. GasztroMagazin 2024.
A kizárólag növényi alapú ételek meghódították az eget. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az 1990-es évek óta kínál vegán menüt a fedélzetén, amely kezdetben csak bizonyos útvonalakon volt elérhető, de a veganizmus népszerűségének növekedésével, az ételkínálatot kiterjesztette mind a 140 útvonalán közlekedő járatára. Jelenleg az Emirates több mint 300 növényi alapú főételt, desszertet és snacket kínál – közel másfélszer annyit, mint 2022-ben.  Vegán menüt utasosztálytól függetlenül, valamennyi vegán életmódot követő, vagy egyszerűen csak egészséges és könnyű étkezési lehetőséget kereső utasa rendelhet az Emirates várótermeiben és fedélzetén vagy közvetlenül az első osztályon, az indulás előtt legfeljebb 24 órával.

Polenta az Eimrates választékában. GasztroMagazin 2024.

Vegán ételkülönlegességek az Emirates fedélzetén

A Turistaosztályon utazók olyan ínycsiklandó ételeket élvezhetnek, mint a sárgarépával, paprikával, gombával és paradicsom concassé-vel töltött csicseriborsó-palacsinta vagy a tofus tikka masala, amelyeket olyan desszertek követnek, mint a mangókompótos kókusz mousse vagy a csokoládémorzsával tálalt banántorta. A Prémium Turistaosztály utasait a basmati rizses jackfruit curry és a gesztenyepörkölt mellett, a könnyű csokoládés tofu sajttorta és a málnás parfé várja.

Málnás tonka mousse az Eimrates választékában. GasztroMagazin 2024.

A Business Class menüjében a gabonával, karamellizált körtével és lestyán pestóval tálalt sült karfiol épp úgy helyet kap, mint az ázsiai tofuból és shitake gombából készült üvegtésztás ragu, továbbá a trópusi kókuszos ananásztorta és az étcsokoládé szivarral, valamint eperkompóttal díszített csokoládés sajttorta. A légitársaság First Class utasai olyan vegán ételkölteményeket élvezhetnek, mint a krémes polentatorta kakukkfüves gombaraguval, párolt spenóttal és gazdag gyökérzöldség jus-vel, vagy a Chantilly krémmel és málnával töltött tuile.

Egészséges és kitűnő minőségű vegán alapanyagok

Az Emirates séfjei minden esetben kiváló, a világ számos tájáról származó alapanyagokkal dolgoznak – mint a kaliforniai Beyond Meat növényi alapú húspótló, a japán Qian Ye préselt tofu vagy a francia Linnolat bio vegán csokoládé -, hogy a légitársaság ne csak a repülőgépeivel, de a vegán ételeivel is a fellegekbe repíthesse utasait. Az Emirates emellett friss, helyben termesztett zöldségeket is használ, amelyek nagyrészét a világ legnagyobb hidrokultúrás vertikális farmjáról, a Bustanicából szereznek be.

Pisztáciás málna mousse az Eimrates választékában. GasztroMagazin 2024.

Az Emirates növényi alapú menüjére az előző évhez képest 40 százalékkal, elsősorban a turistaosztályon nőtt a kereslet, 2023-ban több mint 450 ezer adag vegán ételt szolgáltak fel. Amióta a légitársaság 6 éve bevezette a növényi alapú ételeket a kabinszemélyzet számára is, sokan közülük szintén ezt az étrendet választják. Ehhez a növekvő népszerűséghez igazodva, vegán menüjét 2024-ben tovább bővíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .