BárBárok és borokHelyszínekHírek

Itt az ország legjobb koktélbárjainak listája!

Kitűnő koktélok, különleges italok és klasszikusok mesteri kivitelezésben, nem utolsó sorban minden helyen egyedi környezetben – az ország legjobb koktélbárjai nem mindennapi élményeket kínálnak. Ma a magyar bárkultúra már nemcsak a külföldi vendégek igényeinek kielégítését hivatott beteljesíteni, hanem a hazai értő közönség egyre erősödő táborát is jól szolgálja.

A hazai bárélet fejlődése a Dining Guide figyelmét sem kerülte el, a 2022-es Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén először külön fejezetet szentel az ország legjobb koktélbárjainak, az első Év Koktélbárja Díjat pedig a Black Swan Lab Budapestnek ítélte oda. A Top10-es lista további része nem rangsor, a helyek betűrendben követik egymást.

Top 10 koktélbár az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz szerint:

·        Black Swan Lab Budapest

·        Barside

·        Blue Fox The Bar

·        Boutiq Bar

·        GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

·        High Note SkyBar

·        Múzsa

·        Sfinx Gin & Wine Bar

·        St. Andrea Wine & Skybar

·        The Duchess

Nézzük, hogy jellemzi a Dining Guide az ország legjobb koktélbárjait!

Black Swan Lab Budapest

A Black Swan Lab Budapest a hazai bárélet erős fellegvára, az országosan elismert Ódor András bartender első nagy vállalkozása. A bár már a megnyitását követően gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Az elegáns, finom hangulatot árasztó, kicsit titokzatos egység törekszik a legérdekesebb progresszív koktélok keverése mellett a magyar bárkultúra népszerűsítésére, a vendégközösség edukációjára. A Black Swan gondolkodásmódját a legmodernebb technológia mindennapi használata, a magas színvonalú koktélkultúra megteremtése, és a tágabb értelemben vett, az izgalmas spiritekkel létrehozott gasztronómiai élmények határozzák meg.

Barside

A Barside Ódor András és családja saját kezűleg kivitelezett professzionális koktélbárja. Jól eltalált kreatív tér, nagyon könnyed, barátságos koncepció jellemzi. A magát nagyon bátran csak egyszerű bárnak nevező egység koktél kínálatának filozófiája a hagyományokból építkezik, de a modern kulináris technikák és a kortárs trendek határozzák meg a végeredményt. A fesztelen, kötetlen hangulatú beltér, a magas minőségű alapanyagok, a szakavatott hozzáállás együtt a mindennapokban is különleges koktélélményt kínálnak.

Blue Fox The Bar

A Blue Fox The Bar a belvárosi emblematikus Kempinski Hotel Corvinus Budapest koktélbárja. Az elegáns szálloda hangulatához jól illeszkedő beltérben az átlagos szállodai bároktól eltérően egy magas minőségű, professzionalista koktélbár koncepció jelenik meg. Az alapvetően kötetlen, casual hangulatú bár kínálatában az ismert klasszikus koktélokat interpretálják sok esetben progresszív megközelítésben. A Blue Fox nagy hangsúlyt fektet a magas minőségű és érdekesebb alapanyagokra és a belőlük készített kevert italokra, amelyek mára a bár signature cocktail-jaivá váltak.

Boutiq Bar Budapest. Dining Guide TOP10 Koktélbár 2022. GasztroMagazin 2022.

Boutiq Bar

Túlzás nélkül mondható, hogy a kortárs magyar koktélbár kultúra megteremtője Nagy Zoltán és egysége, a Boutiq Bar. Az itthon nagyon hamar közönségsikert is magáénak tudó Boutiqot már 10 évvel ezelőtt a Drink International nemzetközi szaklap komoly elismeréssel jutalmazta, a világ 50 legjobb bárja közé sorolta. A magyar bárkultúra egyik legerősebb motorjának számító Nagy Zoltán koktélokról alkotott képe, innovatív megközelítésben meghatározott italkoncepciói kihagyhatatlanná teszik a Boutiq Bart a műfajt kedvelő és értő közönség számára is.

GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

Az érlelt párlatok, szeszes italok forgalmazásával foglalkozó Whisky-Net egysége a GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar. A több mint 500 féle röviditalt és gazdag koktél választékot felvonultató egység a világ bármelyik klasszikus koktélját elkészíti a bár gazdag párlatválasztékából. A magas színvonalon teljesítő bár az izgalmas koktélkínálatát négy csoportba sorolja, a frissítő, fűszeres, édeskés, extrém kategóriákba, az erősségének megfelelően pedig egy „ABV csúszkán” a LOW-HIGH felirat közé helyezi.

High Note SkyBar

A budapesti belváros luxus butikhoteljének, az Ariának tetőteraszán található a kivételes panorámával rendelkező High Note SkyBar. A rooftop bár különlegessége, hogy az izgalmas koktél kínálathoz igazított kreatív gasztronómiai koncepciót a séf, cukrász és barmanager közösen hangolják össze. Az elegáns berendezésű két szintű terasz, az exkluzív helyszín, az igényes berendezés és az egység koncepciója, színvonalas kínálata összeségében pozícionálják a High Note SkyBar-t a legjobb budapesti bárok sorába.

High Note Skybar Budapest. Dining Guide TOP10 Koktélbár 2022. GasztroMagazin 2022.

Múzsa

A Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban található az országunk egyik legmagasabb minőséget képviselő bárja, a Múzsa. A bár berendezése, atmoszférája a legigényesebb elvárásokat is kielégíti. A nemzetközileg is komoly referenciákkal rendelkező Rédli Ádám Head Bartender által képviselt szakmai munka, az erőteljes kortárs koktél koncepció a világ legjobb bárjainak színvonalát hozza. Az ital választékot Győrffy Árpád Executive Chef elképzelései szerinti kortárs, innovatív ázsiai konyha kíséri. A Múzsa a budapesti bárélet iránymutató képviselője.

Sfinx Gin & Wine Bar

A belváros szívében, az Andrássy úton nyitotta meg kapuját 2021 év végén a Sfinx Gin & Wine Bar. Az Operaház közelében található igényes kialakítású vendéglátóhely a hazai Opera Gin Budapest flaghship bárja. Az elegáns kozmopolita hangulatú bár ennek megfelelően az Opera Ginre építi signature cocktail és hozzá igazodó gasztronómiai kínálatát. Az egység konyháját a világ számos éttermében edződött Kiss Mariann séf vezeti. A bár ételkínálatát a kortárs nemzetközi trendekre építő small plate koncepció jellemzi.

St. Andrea Wine & Skybar

A belváros szívében, a Váci utca-Vörösmarty tér sarkán álló impozáns épület tetőteraszán érhető el a St. Andrea Wine &Skyba, melynek gasztronómiai koncepciója szorosan kapcsolódik a magas minőségi besorolású St. Andrea Étteremhez. Az egri pincészet nevét viselő rooftop bár elegáns casual atmoszférája, igényes ital- és ételválasztéka már évek óta a legjobbak közé emeli az egységet. A bár a minőségi koktél választékát jól összerakott borkínálattal és természetesen a St. Andrea pincészet portfoliójával egészíti ki.

The Duchess

A Matild Palota luxus szállodájának tetőterében és tetőteraszán található a The Duchess bár. A nagyvonalú kialakítás, az arany és zöld színekre épülő belső tér, a buja hercegnői budoárt idéző belsőépítészeti megoldások egyedülálló hangulatot hoznak létre. A The Duchess bár magas színvonalú, figyelemre méltó, erőteljes szakmaiságot képviselő koktél kínálata a tetőterasz lélegzetelállító, Budapesten egyedülálló 360 fokos panorámájával és a nagyvonalú, impozáns belső kialakítással világviszonylatban is kiemelkedő és páratlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .