Hírek

Az 5. Debrecziner Gourmet Fesztivál közönségdíjas kiállítója a BOTANIQ Turai Kastély lett

Debrecenben a Békás-tó partján szeptember 3-5 között megrendezett gasztronómiai fesztiválon összesen 34 kiállító szavatolta a kulináris élményt. Ennek köszönhetően egy időben és egy helyszínen lehetett megkóstolni a mangalica-szilva-chili tematika által inspirált ételeket.

A nemes versengésben végül a két Michelin-csillagos Onyx étterem egykori séfje,

Mészáros Ádám az általa irányított BOTANIQ Turai Kastély kapta a legtöbb közönség-szavazatot. Ennek megfelelően a Debrecziner Gourmet vándordíjat, amelyet 2019-ben az Ikon Debrecen és az Anyukám mondta közösen nyert el, 2022. június harmadik hétvégéig, a következő fesztiválig a BOTANIQ Turai Kastély birtokolhatja.

A Debrecziner Gourmet Fesztivál idei közönségdíjasa Mészáros Ádám BOTANIQ Turai Kastély. GasztroMagazin 2021.

Mészáros Ádám néhány éve cserélte el a fővárosi életmódot egy vidéki kihívásra. Elvállalta a rendkívül magas színvonalú BOTANIQ Turai Kastély konyhájának vezetését.  A Debrecziner Gourmet Fesztiválon először kiállító étterem igényes menüsorral érkezett a Nagyerdőbe. Előételként sült mangalica pástétomot, shitakee-fafül gombával, chilis szilva chutney-val,  főételként mangalica tarját, vízitorma salátával és karamellizált szilvával kínáltak. Desszertként egy házi omlós tésztában megsütött szilva ragut, fehér édes szarvasgombával lehetett megkóstolni.

Az utóbbi évek alatt Debrecen kulináris élete teljesen megújult és a modern gasztronómiai irányzatok részévé vált.

Ennek a gasztronómiai fejlődésnek a tevékeny részese a Debrecziner Gourmet Fesztivál is, amely 2016. óta gyűjti össze az ország legjobb éttermeit a Nagyerdőn. A háromnapos gasztronómia esemény idén nemcsak a gourmet közönséget, hanem a szakmát is megszólította, annak érdekében, hogy testközelből lehetőség nyíljon az érdeklődőknek az információcserére, inspirációra. Kóstolóval egybekötött főzőműsort tartott többek között az Év Ifjú Séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám, a gasztroszcéna kiemelkedő tagja, Barna Ádám séf, a közel-keleti konyha képviselőjeként a Babka Budapest tulajdonosa, Nemesvölgyi Attila és Dudás Szabolcs, az Anyukám mondta, illetve Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje. A közönség előtt megrendezett események elsődleges célja az volt, hogy mindenki megtapasztalhassa: a fejlett gasztronómia jövője a helyi kistermelőkre és a minőségi alapanyagokra épül.

A Debrecziner Gourmet Fesztivál eddigi közönségdíjasai. GasztroMagazin 2021.

Az egyedülálló, debreceni gasztronómiai hétvégére az ország minden szegletéből érkeztek vendégek és közel 5000-en kóstolták meg a prémium minőségű ételeket és italokat.

https://www.debreczinergourmet.hu 
https://www.facebook.com/debreczinergourmet
https://www.instagram.com/debrecziner_gourmet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .