GasztronómiaHírek

Teltházzal zajlott a Bocuse d’Or Akadémia egyedülálló fundraising estje

Mi történik, ha a magyar Bocuse d’Or csapat, a Stand Étterem stábja (igen, tudjuk, van némi átfedés), és Rasmus Kofoed közös vacsorát ad? Ez többé nem költői kérdés! Június 16-án lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia fundraising estje, amely bizonyára életre szóló élmény marad mind az alkotóknak, mind a vendégeknek.

Rasmus és Széll Tamás. Magyar Bocuse d'Or Akadémia Fundraising-est. GasztroMagazin 2022.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia azért álmodta meg ezt a vacsorát, hogy a befolyt összegből a magyar csapat felkészülését, valamint a felkészülésben részt vevő, vidékről érkező tanulók ellátását is biztosítsa. Az álomból valóság lett! Az alig két hete meghirdetetett vacsorára minden hely betelt, sőt, sajnos néhányan le is maradtak az egyedülálló eseményről.

Az est során a vendégek megkóstolhatták a magyar Bocuse d’Or csapat két versenyételét, amelyek a március végén itthon megrendezett európai válogatón ezüst szobrot hoztak hazánknak.

Az ételeket ki más prezentálhatta volna, mint Dalnoki Bence és commis-ja, Nyikos Patrik. A menüben természetesen helyet kapott néhány Stand fogás is, Szulló Szabina és Széll Tamás prezentálásában. Az I-re pedig Rasmus Kofoed tette fel a pontot. A három Michelin-csillagos koppenhágai Geranium séfje az étterem két ikonikus fogását hozta el Budapestre. A dán séf nem mellesleg minden idők talán legtapasztaltabb és legsikeresebb Bocuse d’Or versenyzője. Commis-ként, versenyzőként és coach-ként is álhatott már a dobogó legfelső fokán Lyonban.

Rasmus Kofoed. Magyar Bocuse d'Or Akadémia Fundraising-est. GasztroMagazin 2022.

Az est menüsorát az alkalomhoz illő komoly borsor kísérte. Nagy évjáratok ikonikus Champagne-házaktól, többek között a Bollinger 007 Spectre 2009 Jéroboam, és a Charles Heidsieck 1989 L’Oenothéqua Jéroboam. A desszertek mellé 2006-os Tokaji Aszú és a 2007-es Eszencia a Szepsy birtokról.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia fundraising estje az egész honi gasztronómiának reményt és motivációt adhat. Bár az elmúlt évek a vendéglátás sosem látott mélységeiről szóltak, sőt, a fine dining halálát is előre vetítették, összefogással, tudással, ötletekkel és sok-sok munkával lehet ma is maradandót és világraszólót alkotni az éttermi világban is. Az est során többmillió forint gyűlt össze a kitűzött cél érdekében, de az Akadémia továbbra is várja támogatóit.

Éljen a magyar gasztronómia, éljenek a magyar Bocuse d’Or sikerek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .