AlapanyagokHírekProgramok

Mennyit ér a magyar sajt?

Kilencedik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete

Versenyképesek lehetnek-e a magyar sajtok a sajtnagyhatalmak termékeivel szemben? Hol a helye a magyar kézműves sajtoknak a gasztronómiánkban? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ 2021. szeptember 4-én, Etyeken a IX. Magyar Sajtmustrán, mely idén is egy szakmai programból, egy sajtversenyből és egy sajtvásárból áll.

A szakmai programon

Reményik Kálmán közgazdász-sajtkészítő a Vászolyi Sajtmanufaktúra vezetője fog előadást tartani Árképzés, önköltségszámítás a kézműves sajtok esetében címmel. Ezt követően egy kerekasztal beszélgetésre kerül, ahol a magyar sajtok gasztronómiában betöltött helyét és szerepét keresik együtt gasztrobloggerek, sajtkereskedők, séfek és sajtkészítők.

Reményik Kálmám sajtkészítő. Magyar Sajtmustra 2021. GasztroMagazin 2021.

A kerekasztal résztvevői:

Hisszük, hogy egy ország sajtkultúrájának mindenkori fokmérője egy évente megrendezett országos megmérettetés, mely minden sajtkészítő számára nyitott.  A sajtverseny célja, hogy kiemelje a magas minőségű sajtokat, megismertesse azokat a fogyasztókkal és a gasztronómia képviselőivel és ezáltal jobb piaci pozícióba juttassa a sajtkészítőket.

Az Etyeki Gasztrosétányon megrendezett sajtvásáron

a legjobb hazai sajtkészítők mutatják be termékeiket az Etyeki Piknik Light látogatóinak. A program 16:00 órakar zárul a IX. Magyar Sajtmustra eredményhirdetésével.

További információk a Sajtmustra honlapján találhatók: www.sajtmustra.hu

Sajtverseny nevezés: https://forms.gle/HepiZwJAxbq6fqdj7

A Sajtmustra facebook oldala: https://www.facebook.com/sajtkeszitok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .