Hírek

Szintet lép a St. Andrea Restaurant esti kínálata

„Az egyszerű mindig bonyolult. Az egyszerű a legnehezebb.”
Azt mondják a St. Andrea Restaurant üzleti ebédkínálatáról, hogy a város egyik legjobbja. Barna Ádám séf, és Lizsicsár Miklós étteremvezető, tulajdonos azonban a vacsoránál is kitesz magáért. Annak érdekében, hogy kedvet csináljanak az étterem esti fogásaihoz, a divatfotóst Viszlay Márkot kérték fel, örökítse meg méltóképp a vacsora ikonikus fogásait.

„Dolgoztunk már korábban Márkkal, portrékat készített rólunk, és a legjobb fotók, amik valaha készültek a párosunkról.” – fog hozzá a mesélésbe Lizsicsár Miklós. „A Gourmet Fesztiválra kértük fel először, hogy komolyabb, provokatívabb ételfotókat készítsen nekünk és jelenítse meg az idei témát, ami a paprika, a sercli és a sör volt. Ütős lett, jó lett. Innen jött az ötlet, mi lenne, ha tovább mennénk ezzel. Mi lenne, ha a megszokott, esztétizáló ételfotók helyett tisztán az alapanyagokra, egy-egy fogás központi elemére helyeznénk a hangsúlyt.”

Viszlay Márk ételfotóija

Barna Ádám séf számára sem volt kérdés, hogy mindenképpen különlegesebb ételfotók illenek ételkreációihoz. „Konyhámra szokták használni a szokatlan jelzőt, amit én nem feltétlenül szeretek. Lehet, hogy ezek a fotók is első ránézésre szokatlanok, de nem ez adja ennek a sorozatnak az esszenciáját, ahogy az én ételeimnél sem a szokatlanság a lényeg. Vidéki szellemiség hatja át a St. Andrea konyháját, és

a Kárpát medence legizgalmasabb alapanyagait

használom az elkészítésükhöz. Számomra az alapanyag tisztelete az alap. Márkkal azt beszéltük, hogy a képeknek ezekről az alapanyagokról kell szólniuk. Még egy elvárásunk volt, ami kifejezi azt, ahol most a St. Andrea Restaurant tart. Mottónk lett, hogy az egyszerű mindig bonyolult. Az egyszerű a legnehezebb. Márk fotóit nézve azt tudom mondani, hogy ez ezekre a képekre is igaz. Ha a kész tányérokat fotózta volna le, egyszerűbb dolga lett volna, közben pedig ezek a fotók a maguk egyszerűsége és minimalizmusa mellett tükrözik egy zseniális fotós nagyon összetett és kiforrott tudását és látásmódját. A képekből is sugárzik egyfajta ellentmondás, kontrasztosak, mégis egyensúlyban tartja őket

egy központi szervező elem, az alapanyag maga.

Jó érzés, hogy az ország egyik legismertebb divatfotósa velünk készítette el élete első gasztro témájú kreatív képeit.”

 

Főszerepben az alapanyagok

Rókagomba – Gyöngytyúk, rókagomba, zöldborsó

Édes savanyú zsenge zöldborsó, friss, zsenge rókagombával

Rókagomba a St. Andrea Restaurant vacsoramenüjének egyik alapanyaga

Kukorica – Flank steak, kukorica, jamon mangalica

A kukoricáról nem az a könnyedség jut eszünkbe elsőre talán, amit a képen látunk, ugyanilyen izgalmas, könnyed köret készül belőle, mint amit a kép sugall.

Kukorica. A St. Andrea Restaurant megújuló vacsoramenüjének egyik alapanyaga

Hal – Pisztráng, joghurt, vízitorma

Tiszta ízű, nyers, hidegen néhány percet füstölt pisztráng. Vibrálóan izgalmas, “éles” ízű vízitormalével.

Pisztráng. A St. Andrea Restaurant megújuló vacsoramenüjének egyik alapanyaga

Paradicsom – paradicsomterrine, padlizsán, zöldek

Terrine is meg nem is. A paradicsom kirobbanóan koncentrált íze ott van a fogásban. Füstölt padlizsánnal pont olyan játékos a fogás, mint a fotó.

Paradicsom. A St. Andrea Restaurant megújuló vacsoramenüjének egyik alapanyaga

Barna Ádám és Lizsicsár Miklós reményei szerint nem most dolgoznak utoljára a St. Andrea Restaurant-ban Viszlay Márkkal. Provokatív és pimasz öltetekből még bőven futja minden alkotónak. Amíg pedig érkezik az új meghökkentő fotósorozat, várnak mindenkit az étteremben az esti órákban is.

Viszlay Márk provokatív ételfotói

 

http://www.holmagazin.hu/cikk/szintet-lep-a-st-andrea-restaurant-esti-kinalata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .