ÉtteremGasztronómiaGasztronómiai arcképcsarnokHelyszínekHírekKonyhaművészetSzálloda

Szántó István a budapesti Spago by Wolfgang Puck étterem vezető séfje

Az első európai Spago étterem konyhafőnökeként a Wolfgang Puck Michelin-csillagos séf által megálmodott gasztronómiai koncepció hazai megvalósításáért felel a szakember.

A merész, innovatív konyhaművészeti stílusáról ismert, világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck a nyár elején két különleges helyszínnel, az első európai Spago étteremmel és a The Duchess névre keresztelt exkluzív panorámás rooftop bárral, majd szeptemberben a Matild Café & Cabaret-val debütál Közép-Európában, a Matild Palotában.

A hamarosan megnyíló Spago Budapest konyhai csapatának élére a sztárséf több hónapon keresztül kereste a magyar séfek körében a legideálisabb vezetőt. Wolfgang Puck többkörös interjúk és személyes találkozók alkalmával mérte fel a jelentkező séfek kreativitását, rátermettségét. Olyan jelöltet keresett, aki nemcsak tapasztalatával, technológiai tudásával, hanem különleges személyiségével is nagyban hozzájárul az első európai Spago vendégélményeihez, valamint jól ismeri a helyi termelőket és beszállítókat.

Szántó István, a Matild Palotában hamarosan megnyíló Wolfgang Puck étterem konyhafőnöke. GasztroMagazin 2021.

„Az ideális jelölt megtalálása sosem egyszerű, hiszen a szakmai elvárásokon túl a séfek személyisége is nagyon fontos szempont. Szeretném, hogy a Spago leendő vendégei is új otthonukra leljenek az újjászülető Matild Palota gyönyörű épületében, és ehhez nem elegendő a magas szintű szakmai tudás, hiszen a családias légkör megteremtésének képessége is elengedhetetlen. A másik fontos szempont az volt, hogy olyan szakembert találjunk, aki hitelesen képviselni tudja a Spago szellemiségét”– nyilatkozta Wolfgang Puck.

A Spago gasztronómiai irányítását elnyerő Szántó István Franciaországban tanulta meg a szakma alapjait. A több mint 15 éves szakmai tapasztalatát olyan külföldi és hazai Michelin-csillagos éttermek konyháján is kamatoztatta, mint például a Costes Downtown.

Spago by Wolfgang Puck étterem a Matild Palotában. GasztroMagazin 2021.

“Nagy megtiszteltetés volt számomra a felkérés, melyet örömmel fogadtam el, mivel az interjúk során kiderült, hogy a Spago koncepciója tökéletesen illik a vendéglátásról alkotott képemhez. Közös célunk a munka során a családias környezet kialakítása, a hazai termelők támogatása és az interakció a vendégekkel. Külön motiváció számomra, hogy egy évtizedek óta sikeres nemzetközi csapat tagjaként én képviselhetem azt a szellemiséget Magyarországon, amit Wolfgang Puck felépített. Számos gasztronómiai stílus – a távol-keleti, a mediterrán, az osztrák és a magyar – találkozása teszi majd izgalmassá a helyet, ahol a tradicionális Spago fogások mellett megférnek majd a múltidéző emblematikus ételek is” – mondta Szántó István.

A Szántó István irányítása alatt működő Spago Budapest csapatának az lesz a feladata, hogy magyar ízekkel és kultúrával gazdagítsa a Spago nemzetközi kínálatát, fenntartva a helyi és külföldi vendégkör érdeklődését is, olyan élményeket nyújtva, amiért érdemes időről – időre visszatérni.

###

Matild Palota

A júniusban nyíló Matild Palota a Marriott Bonvoy ünnepelt márkájának, a The Luxury Collection portfóliójának 120. szállodanyitása lesz. Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné megbízásából 1902-ben befejezett palota az épület egészét átjáró magyar örökség jellegzetes hangulatát tükrözi vissza. Az épület évekig tartó műemléki felújításon esett át, majd a díjnyertes MKV Design tervei mentén született újjá, amely a palota történelmi narratíváját megőrizve, a magával ragadó, kortárs stílus előtt tiszteleg. A szálloda elkötelezett amellett, hogy gazdag történelmével, kulturális örökségével és különleges szolgáltatásaival inspirálja a vendégeket. Az UNESCO világörökség részét képező ikonikus palota 111 vendégszobával és 19 lakosztállyal várja a vendégeket.

A szállodát kiegészíti egy exkluzív tetőtéri italbár, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra, egy magyar termálfürdők ihlette spa részleg, valamint három egyedi gasztronómiai koncepció, amelyeket a világhírű séffel, Wolfgang Puck-kal kötött partnerségi megállapodás hozott el Budapestre. A Budapest szívében, a Dunától mindössze egy kőhajításnyira található Matild Palota a fényűző környezetet autentikus élményekkel ötvözi, és a főváros felfedezésének leglátványosabb helyszíneként szolgál. További információkért látogasson el a www.marriott.com weboldalra.

A Wolfgang Puck Fine Dining Group-ról

Wolfgang Puck neve egyet jelent a legszínvonalasabb éttermi vendéglátás és a legmagasabb szintű konyhaművészet fogalmával. A világhírű séf három vállalatot magába foglaló márkát épített fel.

A Wolfgang Puck Fine Dining Group 25 saját tulajdonú, saját hatáskörben és licensz alapján működtetett fine dining étteremből áll, amelyek 6 ország 12 városában vannak jelen. A Wolfgang Puck World Wide portfóliója 79 casual és fast-casual éttermet foglal magába, mindemellett saját márkás fogyasztói termékeket is forgalmaz. Wolfgang Puck gasztrobirodalmának része a Wolfgang Puck Catering is, amely a Compass Group leányvállalataként működő professzionális catering szolgáltatásokat nyújtó vendéglátóipari vállalkozás.

A Wolfgang Puck fémjelezte nemzetközi hírnevű márka mára szinonimája lett a merész, innovatív konyhaművészeti stílusnak, amely az egész fine dining iparágat újradefiniálta. Saját, különleges fogásai, páratlan magabiztossága és személyisége forradalmasította a gasztronómiai iparágat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .