CukrászatCukrászdaEgészségHírek

Bemutatkozott a Mishto, a vegán étel- és desszert brand

Torta- és szendvicskóstolóval egybekötött tájékoztatóra invitált minket a Slow Foodiez és egy, a piacon most megjelenő új brand, a Mishto. Olyan, kizárólag növényi alapanyagokból készült terméket mutattak be, melyeket rövidesen a vegán és nem vegán megrendelőknek kínálnak majd.

A Szondi utca 11. alatti üzlethelyiség volt a bemutató helyszíne. A helyiséget rendezvényhelyszínként is igyekeznek a piacra vezetni, ehhez minden adottsága meg is van. Városközponti lokáció, remek közlekedési kapcsolatok, kialakított vendégterek, meglévő infrastruktúra… Na de lássuk a lényeget!

Fleck Gábor kiégett szociológusból avanzsált vegán szakáccsá és cukrásszá. Nem tudom, mit veszített vele a szociológus társadalom. De a hazai vegán-gasztronómia nyert, arról meg vagyok győződve.

A helyszín, a törekvések és a munkatársak bemutatása után a lényegre tértünk: hamarosan elinduló weboldalukon rendelhető édességeiket és szendvicseiket mutatta be nekünk Gábor. Nem is kérdés: valamennyi termékük csakis növényi alapanyagokat tartalmaz.
A szendvicsek igazából a torták közötti íny-frissítésre szolgálnak, ennyi édességet nem lehet egymás után megenni.

Kezdjük hát!

Narancsos máktorta az első. Esztétikus, illatos, finom a folyékony töltelékkel töltött tortaszelet.
Narancsos máktorta az első. Esztétikus, illatos, finom a folyékony töltelékkel töltött tortaszelet.
Tonkababbal bolondított csokoládétorta, karamellel és mogyoróval töltve. Kettévágva a szeletet, kifolyik a töltelék.Látványos, izgalmas megoldás.
Tonkababbal bolondított csokoládétorta, karamellel és mogyoróval töltve. Kettévágva a szeletet, kifolyik a töltelék.Látványos, izgalmas megoldás.
A szendvicsek is mind finomak és esztétikusak. Persze mind vegán.
A szendvicsek is mind finomak és esztétikusak. Persze mind vegán.
Répatorta fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg fűszerezéssel. Sűrű tésztájú, nehéz torta. Íze kevésbé édes, inkább karácsonyi süteményekre jellemzően összetett. A máz a tetején kifejezetten kellett a nyelhetőség miatt. Ebben sincs sem fehérített liszt, sem fehérített cukor. Durum lisztet vagy tönköly lisztet használnak.
Répatorta fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg fűszerezéssel. Sűrű tésztájú, nehéz torta. Íze kevésbé édes, inkább karácsonyi süteményekre jellemzően összetett.
A máz a tetején kifejezetten kellett a nyelhetőség miatt.
Ebben sincs sem fehérített liszt, sem fehérített cukor. Durum lisztet vagy tönköly lisztet használnak.
A negyedik torta a liguriai citromos kakukkfüves túrótorta. Alapja egy klasszikus pitetészta. Persze tufuból készült, de ezt nehéz elhinni a kóstolás után. Talán izgalmasabb is így, mint egy édes tehéntúróba fojtott hagyományos recept. Finom, kiforrott termék.
A negyedik torta a liguriai citromos kakukkfüves túrótorta. Alapja egy klasszikus pitetészta.
Persze tofuból készült, de ezt nehéz elhinni a kóstolás után.
Talán izgalmasabb is így, mint egy édes tehéntúróba fojtott hagyományos recept. Finom, kiforrott termék.
Epres-zaboshabos szelet. semleges ízű, nem tolakodó. Friss eperből készített zselé. Zabpehely tészta. Cukor helyett almacukor szirupot használtak édesítőként. Miért éppen ezt: Bár ugyanolyan jó lenne például az agáve cukor is, a hazai terméknek sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma. Lám, a vegán életmód egyben egy komplex gondolatiság része is lehet..
Epres-zabos-habos szelet. Semleges ízű, nem tolakodó.
Friss eperből készített zselé. Zabpehely tészta.

Cukor helyett almacukor szirupot használtak édesítőként. Miért éppen ezt?
Bár ugyanolyan jó lenne például az agáve cukor is, a hazai terméknek sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma.
Lám, a vegán életmód egyben egy komplex gondolatiság része is lehet…

Feltétlenül el kell mondanom, hogy bármilyen hagyományos cukrászdában elfogyasztott 5 szelet torta és 8 szendvicske azonnali elalvást eredményezett volna. Itt nem. A beszélgetést követően bringára pattanva folytattam a napomat. Nincs cukorsokk, nincs elnehezülés. A vegán életformát / étrendet nem követő fogyasztóknak is jó szívvel ajánlhatóak a torták.

 

A kiszállításról

Mishto szállítási zóna https://goo.gl/maps/hP9ZbGKfXhX78bea7

A kiszállítás díjai:

  • 10 ezer Ft fölött ingyenes
  • 3000-10000 Ft közötti rendelés esetén = 500 Ft
  • 3000 Ft alatti rendelés esetén házhoz szállítást nem vállalnak

Nagyobb rendelés, speciális igények esetén egyéni ajánlatot adnak – a szállítási zónán kívüli területek esetében is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .