Ebédmenük II. Seasons Bisztró
Tesztsorozatunk következő állomásának kiválasztásában nagy szerepet kapott egy frissen publikált tanulmány, amiben a pezsgő belvárosi gasztronómiai élet 10 legfontosabb szereplőjének egyikévé a Liszt Ferenc téri Seasons Bisztrót választották. Nosza!
A Zeneakadémiával szemben, a népszerű turisztikai célpontként ismert Liszt Ferenc tér és a nyugodt(abb) terézvárosi polgári lakózóna határán nyitott pár éve a Seasons. Saját magának magasra helyezett mércét ugrott át már akkor is, a visszajelzések szerint a rúd azóta is fenn van.
![Kényelmes, igényes, célszerű. Ez a Seasons enteriőrje.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2019/06/seasons_bistro_napimenu_20190603_04.jpg)
Pontban délben érkezve, elsőkét léptem az étterembe. Felszolgálónak öltözött, felszolgálóként viselkedő úr fogadott, ezt az attitűdöt tartotta ott tartózkodásom ideje alatt. Ritkaság, említésre méltó.
Az étteremben foglaltam helyet, a terasz még hűvösnek tűnt ezen a furcsa kora-nyári délben. A berendezés igényes, ami inkább a felhasznált anyagok minőségében tükröződik, mintsem a formák-színek tobzódásában. Hagyományos asztal-szék összeállítások és bárszék-bárasztal kombók váltogatják egymást a beltérben. Elsőre jól érzem magam.
![A Wine Bistro jelleg jól felismerhető attribútumai.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2019/06/seasons_bistro_napimenu_20190603_06.jpg)
Az ebédmenüt gyökeresen másképpen gondolják, mint a korábban meglátogatott TAMA Restaurantban.
Minden nap egyféle ételösszeállítás rendelhető.
A mai ajánlat a zöldbableves volt, majd panírozott csirkemell rizibizivel. Fényévekkel szerényebb, mint a korábban kóstolt. De! Az ára is 1090 forint… Lássuk!
A porceláncsészében érkező leves tárkonyosan illatos, a krémes lében gazdagon kanalazható friss zöldségekkel. Finom volt.
![A zöldbableves forró, tartalmas, illatos, finom.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2019/06/seasons_bistro_napimenu_20190603_15.jpg)
A főétel frissen sütve került elém. A hús szaftosan omlik, a panír kellően megsütve.
A rizibizi nekem talán alul petrezselymezett, de mit is akarunk!? Minőségi rizs, friss zöldborsó. Még az állaga is az a kényes átmenet a szárazon pergő párolt rizs és a rizottó között.
![A rántott csirkemell rizibizivel. Minőségi rizs, friss zöldborsó, szaftosan omlós csirkemell.](https://www.gasztromagazin.hu/wp-content/uploads/2019/06/seasons_bistro_napimenu_20190603_20.jpg)
Mindkét ételre igaz: sótlan volt. De ez nem feltétlenül hiba, hiszen különbözőképpen szeretjük. A megoldás is közel van: itt a sótartó továbbra is asztali kellék.
Mindmegettem.
A kérésre grimasz nélkül hozott kancsó víz ingyen volt.
A számlában szervízdíj, külön kiemelve. Korrekt.
Szerettem itt (l)enni. Legközelebb is jövök, sőt jó szívvel javaslom bárkinek!