Ebéd menüÉtteremGasztromann ebédelUncategorized

Ebédmenük II. Seasons Bisztró

Tesztsorozatunk következő állomásának kiválasztásában nagy szerepet kapott egy frissen publikált tanulmány, amiben a pezsgő belvárosi gasztronómiai élet 10 legfontosabb szereplőjének egyikévé a Liszt Ferenc téri Seasons Bisztrót választották. Nosza!

A Zeneakadémiával szemben, a népszerű turisztikai célpontként ismert Liszt Ferenc tér és a nyugodt(abb) terézvárosi polgári lakózóna határán nyitott pár éve a Seasons. Saját magának magasra helyezett mércét ugrott át már akkor is, a visszajelzések szerint a rúd azóta is fenn van.

Kényelmes, igényes, célszerű. Ez a Seasons enteriőrje.
Kényelmes, igényes, célszerű. Ez a Seasons enteriőrje.

Pontban délben érkezve, elsőkét léptem az étterembe. Felszolgálónak öltözött, felszolgálóként viselkedő úr fogadott, ezt az attitűdöt tartotta ott tartózkodásom ideje alatt. Ritkaság, említésre méltó.

Az étteremben foglaltam helyet, a terasz még hűvösnek tűnt ezen a furcsa kora-nyári délben. A berendezés igényes, ami inkább a felhasznált anyagok minőségében tükröződik, mintsem a formák-színek tobzódásában. Hagyományos asztal-szék összeállítások és bárszék-bárasztal kombók váltogatják egymást a beltérben.  Elsőre jól érzem magam.

A Wine Bistro jelleg jól felismerhető attribútumai.
A Wine Bistro jelleg jól felismerhető attribútumai.

Az ebédmenüt gyökeresen másképpen gondolják, mint a korábban meglátogatott TAMA Restaurantban.
Minden nap egyféle ételösszeállítás rendelhető.
A mai ajánlat a zöldbableves volt, majd panírozott csirkemell rizibizivel. Fényévekkel szerényebb, mint a korábban kóstolt. De! Az ára is 1090 forint… Lássuk!

A porceláncsészében érkező leves tárkonyosan illatos, a krémes lében gazdagon kanalazható friss zöldségekkel. Finom volt.

A zöldbableves forró, tartalmas, illatos, finom.
A zöldbableves forró, tartalmas, illatos, finom.

A főétel frissen sütve került elém. A hús szaftosan omlik, a panír kellően megsütve.
A rizibizi nekem talán alul petrezselymezett, de mit is akarunk!? Minőségi rizs, friss zöldborsó. Még az állaga is az a kényes átmenet a szárazon pergő párolt rizs és a rizottó között.

A rántott csirkemell rizibizivel. Minőségi rizs, friss zöldborsó, szaftosan omlós csirkemell.
A rántott csirkemell rizibizivel. Minőségi rizs, friss zöldborsó, szaftosan omlós csirkemell.

Mindkét ételre igaz: sótlan volt. De ez nem feltétlenül hiba, hiszen különbözőképpen szeretjük. A megoldás is közel van: itt a sótartó továbbra is asztali kellék.

Mindmegettem.

A kérésre grimasz nélkül hozott kancsó víz ingyen volt.

A számlában szervízdíj, külön kiemelve. Korrekt.

Szerettem itt (l)enni. Legközelebb is jövök, sőt jó szívvel javaslom bárkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .