Gasztronómiai arcképcsarnokGasztropédiaInterjú

Spoon The Boat – A Chef

A SÉF – Fekete Tibor

Az Eventrend Group üzemeltette Spoon Hajó executive Chefje kiemelt feladatának tekinti a márka hosszú távú képviseletét és fejlesztését.
A vendéglátás szenvedélye már fiatalon megfogta és az eltelt évek alatt egyre mélyebb tudássá vált. Azt kedveli a leginkább a munkájában, hogy megőrizheti és újra felfedezheti az elfeledett tradíciókat, miközben egyfajta tájékozódási pontként szolgál a csapatának. Büszke arra, hogy képviselheti a Spoon márkát és egy tehetséges konyhai csapat élén állhat.

Szabadidejében is ismerkedik szakmája minden aspektusával, mert szívügyének érzi a gasztronómia mélyebb megértését. A szakmai alázat, a türelem és a precizitás kiemelten fontos számára, melyet a kísérletezés és a kreativitás kísért az eddigi pályája során.

Fekete Tibor Chef Spoon The Boat Eventrend Group. GasztroMagazin 2023.

Tibor mentorának Pesti Istvánt tartja, akiben messzemenőkig tiszteli a rendíthetetlen türelmét és alázatát a vendéglátás iránt. Hálás azért, hogy részese lehetett az első Bábel teljes életszakaszának. Ugyancsak kivételesnek érzi, hogy dolgozhatott Huszár Krisztiánnal a Zónában, Palágyi Eszterrel és Miguel Vieira-val a Costesben, sous chefe volt a Tantinak, amikor Michelin-csillagot kapott. Konyhafőnöke volt az Elysée Bistro-nak, a Centrál Kávéháznak és a Callasnak. Izgalmasnak tartja a magyar polgári konyhát és a francia gasztronómiát, melyeket sokszor fuzionál nemzetközi konyhával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .