AlapanyagokReceptekVendéglátás

Tejtermék-helyettesítőkkel lemondás nélkül

Tojást tojással

Sokan esszük a tojásos reggelinket tejtermékekkel. A rántottába tejet keverünk, vagy a még meleg omlettre sajtot reszelünk. Ezt azonban sokan, a tejfehérje-allergiások, laktóz érzékenyek és a tejmentes étrendet folytatók nem tehették meg. Eddig!

Ma már a magyar fejlesztésű tojásfehérjéből készült tejtermék-alternatíváknak köszönhetően ugyanolyan gasztroélmény mellett helyettesíthetjük a túrót, sajtkrémet, tejfölt, tejet és számos egyéb terméket, hogy nem érezzük, bármilyen lemondást kellene tennünk.

Ismeritek, szeretitek a buggyantott tojást Hadik módra?

Itt egy tej-, glutén- és cukormentes recept, ami a paleo étrendbe is beilleszthető.

Hozzávalók:

a húspogácsához:

2-3 evőkanál kókuszzsír

50 dkg sertéscomb

25 dkg főtt édesburgonya

olasz fűszerkeverék

a gombamártáshoz:

5 dkg kókuszolaj

fél fej vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

1-2 evőkanál finomra vágott zöld petrezselyem

50 dkg gomba (pl. mint itt: galambgomba, rókagomba, pöfeteg vegyesen)

20 dkg ToTu extrán krémes

1-2 teáskanál citromlé vagy ecet

törött bors

Tojást tojással. Buggyantott tojás Hadik módra, tejtermékek nélkül! GasztroMagazin 2023.

a buggyantott tojáshoz:

8 tojás

2-3 evőkanál víz

1 teáskanál só

forrásban lévő víz

a tálaláshoz:

saláta

cékla

alma

balzsamecet

törött bors

A húspogácsához a húst és az édesburgonyát késes aprítóban összedolgozzuk. Ízesítjük a sóval és a fűszerkeverékkel. Nedves kézzel húspogácsákat formázunk a masszából, majd a kókuszolajon mindkét oldalán átsütjük.

A gombamártáshoz a finomra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval a kókuszolajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a zöld petrezselymet, majd pár perc pirítás után a felszeletelt gombát is. Készre pároljuk. Hozzáadjuk a citromlével és törött borssal elkevert ToTu extrán krémest. Ha szükséges kevés vízzel hígítjuk. Egyet forralunk rajta, és levesszük a tűzről.

A buggyantott tojáshoz vizet forralunk. Beletesszük az ecetet és a sót. A tojásokat egyesével feltörjük, majd hirtelen mozdulattal a vízbe öntjük, lehetőleg mindig oda, ahol éppen a legjobban forr. 2-3 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük a vízből.

Tálaláskor a húspogácsákra 1-1 buggyantott tojást teszünk. Leöntjük a gombamártással. Köretként kockára vágott céklával és almával megszórt salátát adunk, amit sóval, borssal és balzsamecettel ízesítünk.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .