Winelovers Grand: a borkedvelők paradicsoma

Fókuszban 800 hazai és külföldi tétel

Corinthia Hotel Budapest április 1. 11:00-22:00

2023. április 1-jén ismét a borok kerülnek a középpontba a Corinthia Budapest impozáns termeiben, és ez nem áprilisi tréfa! A Winelovers Grand az év első borfesztiválja hazai és nemzetközi borok óriási kínálatával. Az eseményen több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka képviselteti magát legalább 700 tétellel, valamint további nemzetközi márkák legalább 100 féle bora is kóstolható. De nemcsak a kóstolható tételek mennyisége és minősége az, amiért minden borkedvelőnek ott a helye a Grand-on!

Winelovers Grand 2023 Corinthia Hotel Budapest. GasztroMagazin 2023.

Az edukációt ugyanis az idei évben is a rendezvény központi elemévé teszik. A kóstolás mellé kapott szakértő magyarázat segít, hogy a résztvevők boros tudása számottevően fejlődjön. A rendezők kiemelt célja, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során, hogy “értő” borfogyasztóvá váljanak. Partnerük ebben hazánk legrégebbi, legelső boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET). A rendezvény egész ideje alatt ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningen vehetnek részt az érdeklődők.

Az ingyenes borkóstolási tréningeken prémium párlatokat és söröket is megismerhetnek a vendégek, emellett további 4 kiemelt mesterkurzust is szerveznek, amelyeken olyan, “haladóbb” témákban adnak elő a Borkollégium elismert oktatói, mint Crémant, Rioja, Metodo Classico – Olasz pezsgők tradicionális eljárással és Cabernet Franc of the World. Már a címek is sokat sejtetőek, hát még a borok, amelyek ezeken a mesterkurzusokon elérhetővé válnak!

A szervezők idén is 200 db “A Jövő Borfogyasztója” szuper kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel. A jövő borfogyasztóinak edukációját a Koch Borászat támogatja: a négy kóstolási tréning során Koch Csaba borain keresztül lehet az alapvető hazai borstílusokat megismerni a cserszegi fűszerestől, a friss rozékon át a testesebb villányi szőlőből készült cabernet sauvignon-okig. További információk és kedvezményes jegyvásárlás.

Winelovers Grand 2023 Corinthia Hotel Budapest. GasztroMagazin 2023.

A borszakmában dolgozó kollégák ismereteinek bővítése céljából további 200 kedvezményes jegyet biztosítanak. Borszakma jegyrendelés itt.

A teljesárú jegyek mellé további kiegészítő jegyek is elérhetőek már a honlapon:

  • a nemzetközi borok termében a sokszor oly nehezen beszerezhető külföldi tételek sokasága és erősített borok is várják a vendégeket,
  • a csúcsborok termében, a nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett különteremben az érdeklődők külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a csúcskategóriás borokat, sommelier-k segítségével.

A nemzetközi kiegészítő jegyet vásárlók ingyen részt vehetnek továbbá A világ fő bortermelő országai című pop up előadáson is, ahol olasz, francia, spanyol, új-zélandi, ausztrál, dél-afrikai és chile-i alapstílusokkal ismerkedhetnek meg.

A Winelovers rendezvényektől megszokott módon VIP jegyek is elérhetőek, amelyek a VIP terembe való belépésre jogosítanak fel, és extra catering-gel és kizárólag a Royal Lounge teraszon elérhető tételekkel várják a vendégeket.

Minden jegyinformáció itt található.

Az este folyamán a megszokott módon tombolasorsolásra  kerül sor, amelyen Winelovers Webshop és Borkollégium utalványokat, kiváló borokat, ZAX és Stelázsi kuponokat vagy akár Springday Health Club páros belépőjegyet is nyerhetnek a szerencsések.

A Winelovers Grand megrendezésének helyszíne:

Corinthia Hotel Budapest (Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)

Időpont: 2023. április 1. szombat 11:00-22:00

Nincs olyan kóstoló, ahol ennél többet lehet tanulni a borokról. Óriási borkínálat, szakmai közeg és profi lebonyolítás – ez a Winelovers névjegye hosszú évek óta.

További információk a rendezvényről.

A Winelovers Grand facebook oldala.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .