Emirates First & Business Class Menü

Vegán Cukkini Tarte

Hozzávalók:

A cukkini töltelékhez

•            400 g kesudió, beáztatva és turmixgéppel krémesre törve

•            1 tk friss kakukkfű levél

•            2 tk kapribogyó, finomra vágva

•            1 citrom, lereszelve, kifacsarva

•            1 kg cukkini, hosszában vékony csíkokra vágva

•            ¼ tk őrölt szerecsendió

•            60 g olívaolaj

A csicseriborsó tarte alapjához

•            180 g csicseriborsó liszt

•            ½ tk só

•            65 g kókuszolaj vagy margarin, (szobahőmérsékletű)

•            2-3 tk hideg víz

Szükséges eszközök:

•            Turmixgép

•            23 cm-es kapcsos tortaforma

•            Frissentartó fólia /alufólia

•            Süteményhűtő rács

•            Mandolin (opcionális)

Elkészítés:

1. Kezdés előtt

Éjszakára áztasd be a kesudiót egy tál vízbe. Csöpögtesd le, turmixgépben pépesítsd krémesre, majd tedd félre. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra.

2. A tarte tészta összeállítása

Egy nagy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet és a sót. Add hozzá az olvasztott kókuszolajat (vagy margarint) és a vizet, majd keverd az egészet csomómentesen egyneműre.

3. A tarte alap lehűtése

Egyenletesen nyomkodd a tésztát a tortaforma aljába. Lazán fedd le fóliával, és legalább 1 órára tedd hűtőbe. A másik jó megoldás, ha 20 percre a fagyasztóba rakod.

4. A tarte alap megsütése

Vedd ki a tortalapot a hűtőből. Villával 5-6-szor szurkáld meg a torta alját. Előmelegített sütőben 10 percig süsd. A kész tortalapot hagyd a formában, és tedd félre hűlni a rácson.

5. A töltelék előkészítése

Készítsd elő a kakukkfű leveleket, a finomra vágott kapribogyót, valamint a citrom héját és levét.  Hosszában vágd vékony szeletekre a cukkinit – ehhez lehetőség szerint használj mandolint. A hozzávalókat külön-külön tedd félre.

6. A tarte összeállítása

Egy közepes tálban keverd össze a kesudiót a kakukkfűvel, a kapribogyóval és a szerecsendióval. Sóval és borssal ízlés szerint fűszerezd. Kanalazd a tölteléket a tészta tetejére, majd a kanál hátuljával egyenletesen oszlasd el.

7. A cukkini elrendezése

A töltelék tetejére spirálszerűen, szép egymásutánban rendezd el a cukkini szeleteket. Locsold meg citromlével és olívaolajjal, majd hintsd meg a reszelt citromhéjjal.

8. A tarte elkészítése

Süsd a sütőben 15-20 percig, amíg az alap aranyszínű nem lesz, és a cukkini át nem sül.

9. Tálalás

Vedd ki a formából, vágd szeletekre, és fogyaszd élvezettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .