BaristaKávéReceptek

KÁVÉ MINT DESSZERT?

KÓSTOLD MEG A NESPRESSO ÚJ ÍZESÍTETT KÁVÉI IHLETTE KÜLÖNLEGESSÉGEKET!

Ízesített kávékból egy kevés tejjel vagy tejalternatívával, valamint egy kis kreativitással könnyedén mesés kávékölteményeket készíthetünk, amelyek akár desszertként is megállják a helyüket.

A Nespresso új Barista Creations kávékollekciójának darabjait úgy alkották meg, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a hozáadott tejjel, miközben a pörkölt törökmogyoró, a bársonyos vanília, az aranyló karamell vagy a krémes csokoládé ízjegyei is érvényesülnek.

A Vertuo rendszerhez illő állandó kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Rich Chocolate, a Sweet Vanilla és a Golden Caramel kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól a megújult Caramello, a Vaniglia, a Cioccolatino és az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola kapszulák közül válogathatnak.

A Nespresso kávészakértői mindegyik új kapszulához megálmodtak egy-egy könnyen elkészíthető, mégis különleges receptet, melyekkel a legpörgősebb hétköznapokba is becsempészhetünk egy kis édes kikapcsolódást.

Pörkölt mogyorós, mézes Reverso. Új Nespresso ízek. GasztroMagazin 2023.
Pörkölt mogyorós, mézes Reverso
VERTUO RECEPTEK
PÖRKÖLT MOGYORÓS-MÉZES REVERSO

Hozzávalók

1 Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávékapszula

5 g aprított törökmogyoró

15 g méz

230 ml zabital

Elkészítés

  1. Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt.
  2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét.

TEJKARAMELLÁS REVERSO

Hozzávalók

1 Nespresso Vertuo Golden Caramel kávékapszula

15 g sűrített tej

50 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

friss rozmaringágak

5 g vajkaramella

Elkészítés

  1. Tegyük a sűrített tejet egy nagy kávéscsésze aljára, majd öntsük rá a hideg tejet. Helyezzünk a csészébe egy rozmaringágat.
  2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Golden Caramel kávét. Szúrjunk egy fa evőpálcikára egy vajkaramellát, és díszítsük ezzel és további rozmaringággal a kávékülönlegességet.
Vaníliás-kardamomos affogato. Új Nespresso ízek. GasztroMagazin 2023.
Vaníliás-kardamomos affogato
VANÍLIÁS-KARDAMOMOS AFFOGATO

Hozzávalók

1 Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula

60 g vaníliafagylalt

90 g tejszínhab

5 g összetört kardamommag

friss kakukkfűág

Elkészítés

  1. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze aljára.
  2. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a csészébe.
  3. Halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a kardamommal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.
Csokoládés-körtés viennoise. Új Nespresso ízek. GasztroMagazin 2023.
Csokoládés-körtés viennois
CSOKOLÁDÉS VIENNOIS KÖRTÉVEL

Hozzávalók

1 Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávékapszula

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

25 g szirupban eltett körtedarab

5 g szeletelt mandula

15 g csokoládészósz

Elkészítés

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávét egy nagyobb csészébe. Öntsük rá a tejhabot.
  3. Szúrjunk egy fa mini evőpálcikára néhány szelet szirupban eltett körtét, és helyezzük a csésze tetejére. Díszítsük szeletelt mandulával és csorgassuk rá a csokoládészószt.

 

ORIGINAL RECEPTEK
KARAMELLÁS CAPPUCCINO ALMÁVAL

Hozzávalók

1 Nespresso Original Caramello kávékapszula

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

5 g karamellszósz

2 g barna cukor

40 g friss alma vékony szeletekre szelve

Elkészítés

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Csorgassuk a karamellszószt egy kis méretű kávéscsészébe, majd készítsünk el bele 40 ml Nespresso Original Caramello kávét.
  3. Kanalazzuk a kávéra a tejhabot, majd szórjuk rá a barna cukrot. Szakácsfáklyával karamellizáljuk, majd helyezzük rá óvatosan az almaszeleteket legyezőalakban.

MOGYORÓS-CITRUSOS CAPPUCCINO

 Hozzávalók

1 Nespresso Original Nocciola kávékapszula

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

10 g agávészirup

5 g citromhéj

5 g aprított törökmogyoró

Elkészítés

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Csorgassuk az agávészirupot egy közepes méretű kávéscsésze aljára, majd Készítsünk 40 ml Nespresso Original Nocciola kávét a csészébe.
  3. Tegyük a tejszínhabot a kávé tetejére, majd reszeljünk a tetejére friss citromhéjat, és szórjuk rá a törökmogyorót.

 

VANÍLIÁS-TÖKMAGOS AFFOGATO

Hozzávalók

1 Nespresso Original Vaniglia kávékapszula

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

100 g vaníliafagylalt

5 g hámozott tökmag

5 g tökmagolaj

Elkészítés

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cafe Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze vagy desszertespohár aljára. Készítsünk 110 ml Nespresso Original Vaniglia kávét a csészébe.
  3. Halmozzuk a hideg tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a tetejét a tökmaggal és a tökmagolajjal.

 

VIENNOIS CSOKOLÁDÉS-NARANCSOS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók

1 Nespresso Original Cioccolatino kávékapszula

60 g tejszínhab

5 g friss reszelt narancshéj

5 g csokoládészósz

Elkészítés

  1. Készítsük el egy nagyobb csészébe 110 ml Nespresso Original Cioccolatino kávét.
  2. Halmozzuk a tetejére a tejszínhabot, majd reszeljünk rá friss narancshéjat. Csorgassunk a tetejére a csokoládészószt.

További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .