ÉtteremGasztronómiaHírekKonyhaművészet

Olasz gasztroparádé az Akademia Italia termeiben

A Marco Polo GEIE invitálására látogattunk az Akademia Italia Szent István téri éttermébe. A rendezvény célja a cég által már 30 éve szervezett Erasmus+ projektek megismerése volt – középpontban a gasztronómiával.

Az ügyvezető, Ferdinando Martignago bevezetőjében bemutatta a céget, ismertette annak eddigi eredményeit, majd bemutatta jövőbeli céljait. Örömének adott hangot, amiért Magyarországról is sikeres tanulmányutak sokasága indulhatottt az itáliai kulinária felfedezésére, megismerésére és megtanulására.
Az esemény során több magyar vendéglátóipari iskola vezetője is magasztalóan szólt a programról, annak a szakképzésben és a tanulók felkészítésében betöltött kivételesen színvonalas voltáról.

Ferdinando Martignagó ügyvezető igazgató, a Marco Polo GEIE képviseletében beszél az Erasmus+ projektekről a gasztronómia témakörében. GasztroMagazin 2019.

Mindenképpen a rendezvény fénypontjának kell tekintenünk a meghívott, a több hónapos olaszországi éttermi képzésen már túlesett fiatal beszámolóját az élményeikről.
Csillogó szemmel, őszinte rajongással meséltek az első hetek nehézségeiről ugyanúgy, mint az elért sikerekről, a kint töltött hónapok alatt megszerzett nyelvtudásról, a szakmai fejlődésükről és a megszerzett barátokról.

A meghívott, a programot már sikeresen teljesített szakács- és felszolgálótanulók számolnak be élményeikről. GasztroMagazin 2019.

Zajlott mindez egy belvárosi étterem kulisszái között, ahol a szervezők által delegált olasz szakácsok újabb és újabb remek fogásokkal kápráztattak el minket.
A világhírű olasz gasztronómia jellegzetes fogásait ismerjék meg a fotósorozatunkból!

Az olasz gasztronómiai ételsor elkezdődött a húslecessel, benne házi tésztával. GasztroMagazin 2019.

A klasszikus bruschettát friss, jóízű mozzarella kísérte. GasztroMagazin 2019.

Frissen gyúrt, frissen főtt tészták alkották a főételt. GasztroMagazin 2019.

A desszert pedig tiramisu két flvonásban. GasztroMagazin 2019.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .