Különleges Negroni kóstolómenü a Spago Budapestben
„Wolfgang Tökéletes Negronija”
Édes, mégis kesernyés, mélyvörös klasszikus koktél narancsszelettel a tetején – a Negroni.
Aligha van, aki ne ismerné, hiszen a világ egyik legnépszerűbb italáról van szó. Idén szeptember 22–28. között ismét megrendezik a Nemzetközi Negroni Hetet, amelyhez a Spago Budapest is csatlakozik. Egy héten át a vendégek egy különleges Negroni Menüt élvezhetnek, amelyben Wolfgang Puck kedvenc változata és limitált kiadású Negroni- kreációk is helyet kapnak. Mindezt a Matild Palota történelmi falai között.
20 étterem, 7 nap, 1 ikonikus koktél
A Negroni, amely ginből, vörös vermutból és Campariból készül narancsszelettel díszítve, egyike a világ legismertebb koktéljainak. Az ital története az 1910-es évekig nyúlik vissza Firenzébe. Camillo Negroni gróf kedvenc Americano koktélját szerette volna erősebbé tenni egy kis gin hozzáadásával. Azóta a Negroni a kesernyés és édes ízek tökéletes harmóniáját kínálja, és a koktélkultúra ikonikus darabjává vált. A Wolfgang Puck Fine Dining Group és a Campari idén egy merész, globális együttműködésre lépett a Nemzetközi Negroni Hét alkalmából, amely a gasztronómiai kiválóságot, a divatot és a művészetet köti össze Wolfgang séf kedvenc koktéljának, a Negroninak időtlen vonzerejével.
A New Yorkból induló kezdeményezés keretében világszerte 20 Wolfgang Puck étterem csatlakozik a rendezvénysorozathoz, a klasszikus Negroni újragondolt, exkluzív változataival várva a vendégeket. Las Vegastól Beverly Hillsen, West Hollywoodon, Manhattanon, Washington
D.C.-n és Orlandón át egészen Mauiig, Londonig, Manamáig, Rijádig, Isztambulig, Bodrumig, Marina Bay-ig, Sanghajig – és természetesen Budapestig – minden helyszín Wolfgang Puck ikonikus receptjét és kizárólag erre az alkalomra megalkotott, limitált kiadású Negroni-kreációkat kínál a hét folyamán.
A vendégek négy különleges változatban élvezhetik a klasszikus koktélt
A Wolfgang’s Perfect Negroni a gin, az Aperol, a Campari és a Carpano Antica kifinomult egyensúlyát hozza. Ez Wolfgang Puck személyes kedvence. A füstös karakterek kedvelőinek az Oaxacan Negroni kínál izgalmas élményt, amely a Montelobos Mezcal, a Campari és a Cinzano Rosso Vermouth harmóniájára épül. A könnyedebb, mégis komplex ízvilágot keresők a Golden Negronit választhatják. Ebben a Bulldog Gin, a Cinzano Bianco Vermouth és a Suze különleges kombinációja ad aranyló frissességet ad. Végül a pezsgő eleganciáját képviseli a Negroni Sbagliato, amelyben a Campari és a Cinzano Rosso Vermouth mellé Cinzano Prosecco kerül, könnyed és ünnepélyes hangulatot teremtve.
Wolfgang Puck Negroni receptje
A séf kedvenc Negroni receptje a tradicionális ital karakterét megtartva, friss és meglepő csavarral jelenik meg, mely egy aromagazdagabb, citrusosabb és lágyabb italt eredményez, miközben megőrzi a Negroni karakteres keserűségét.
Hozzávalók:
– 30 ml Botanist Gin
– 30 ml Carpano Antica
– 15 ml Campari
– 15 ml Aperol
– 1 csepp narancslikőr
– 1 csepp citromlikőr
Elkészítés:
1. Tölts meg egy keverőpoharat jégkockákkal.
2. Add hozzá az összes hozzávalót, és gyengéden keverd egy bárkanállal kb. 30 másodpercig.
3. Koktél szűrő segítségével öntsd át egy tálaló pohárba, egy nagy jégkockára.
4. Díszítsd narancshéjjal.
A Nemzetközi Negroni Hét világszerte nemcsak ennek a klasszikus koktélnak az ünnepe, hanem egyben jótékonysági kezdeményezés is. Az eseményhez csatlakozó bárok és éttermek minden évben adománnyal támogatják a Slow Food mozgalmat, amely a világ több mint 160 országában azon munkálkodik, hogy az ételek és italok egyszerre szolgálják a fogyasztók jólétét, biztosítsanak méltányos körülményeket az előállítóknak, és óvják bolygónk fenntarthatóságát.
A Nemzetközi Negroni Hét így egyszerre ünnepli Budapesten a klasszikus ízeket, a nemzetközi koktélkultúrát, Wolfgang Puck séf kreativitását és az adományozás fontosságát – így lesz minden pohár Negroni egy kortynyi elegancia és történet.