BorokProgramokTurizmus

Kóstold körbe a Balatont!

Hol kóstolhatod meg a legtutibb balatoni fogásokat, borokat, merre kirándulj, bringázz? A Balatoni Kör térképes Kóstold Körbe kiadványában megtalálod a hozzád leginkább passzoló balatoni helyeket!

Egymást ajánljuk

A Balatoni Kör 2024/25-es térképmelléklettel elkészített Kóstold körbe kiadványát a Balatoni Kör elnöke, Pach Gábor mutatta be:

Kótold körbe a Balatont! Az Év strandétele 2024. GasztroMagazin 2024.

– Ez a tíz éves Balatoni Kör nyolcadik kiadványa, melyben a 60 tagunk mellett idén is szerepelnek az általuk ajánlott helyszínek is, az egymást ajánljuk szlogenünk ebben a füzetben is megjelenik, hiszen a benne szereplő egységek tagjainkkal együtt hisznek a közös gondolkodásban, egymás erősítésében.
A kiadványban szereplő balatoni vendéglátóhelyek évek óta kiszámítható, magas minőséget nyújtanak a vendégeknek, ami ár/érték arányban is kiváló.

Kótold körbe a Balatont! Az Év strandétele 2024. GasztroMagazin 2024.

Mi a Balatonon készen állunk, várjuk a vendégeket, itt vagyunk minden nap! A Balaton egész évben ad látnivalót, élményt, szolgáltatásokat és boldogságot, fedezzük fel közösen! Nekünk ez a lelkünk, ez az életünk, ezt az életérzést szeretnénk megmutatni a hozzánk látogatóknak.

A kiadványban mintegy 90 étterem, borászat, szálláshely, cukrászda, sörfőzde, pálinkafőzde és turisztikai attrakció, szakmai partnereink és szponzoraink kaptak helyet. A füzet a benne szereplő helyszíneken és a Balatoni Kör rendezvényein lesz elérhető.

Tíz éves Európa első strandétel versenye

Kardos Gábor az Év strandétele verseny ötletgazdája, a Balatoni Kör alapító tagja mutatta be az idei versenyt.

Kótold körbe a Balatont! Az Év strandétele 2024. GasztroMagazin 2024.

– Tizedik éve tartjuk meg az Év strandétele versenyt, és csak ebben az évben tudatosult bennem, hogy ilyen megmérettetés sehol máshol nincs Európában. Ez a verseny nagyban hozzájárult, hogy az utóbbi évtizedben jelentősen bővült, izgalmasabbá, egészségesebbé és kreatívabbá vált kedvenc tópartunk gasztro kínálata.

Az idei Év strandétele versenyben létrehoztunk egy balatoni stranddesszert ételkategóriát, idén is kiemelten értékeljük, akár különdíjjal is a jóárasított ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a nevezett fogást.

Július 10-ig várjuk a nevezéseket a balatonikortitkar@gmail.com  vagy az info@balatonikor.hu címre.

Kótold körbe a Balatont! Az Év strandétele 2024. GasztroMagazin 2024.

2024-ben díjazott kategóriák:

1. a fődíj, az Év Strandétele (büfé vagy bisztró kategóriában)

2. a büfé vagy bisztró kategória legjobbja (attól függően, hogy a kettő közül melyik nyeri a fődíjat, a másik kategória legjobbját is díjazzuk)

3. az Év felfedezettje (ha lesz ilyen)

4. az Év jóárasított strandétele (ha lesz megfelelő)

5. az Év legjobb vegetáriánus vagy vegán strandétele (ha lesz megfelelő)

6. az Év balatoni stranddesszertje

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .