ÉtteremSzállodaVendéglátás

Spago Budapest – Sunday Brunch kínálat magasabb szinten

Mi lehetne más a vasárnapi ebéd csúcspontja egy ötcsillagos szállodában, mint a Black Angus Ribeye Steak?
A budapesti Sunday Brunch kínálatban a Spago Budapest vasárnapi villásreggelije külön kategóriát képvisel

Ismét emeli a tétet a Spago Budapest. Március vége óta minden vasárnap dél és három óra között egy olyan Sunday Brunch ajánlattal várja a Matild Palotában található étterem vendégeit, mely túlzás nélkül egyedülálló élményt nyújt ebben a műfajban. A világhírű séf, Wolfgang Puck és az étterem executive séfje, Szántó István a menü megalkotásakor követte a vasárnapi brunch hagyományait, de a minőséget és a tálalást, valamint a fogások nemzetköziségét tekintve magasan túlszárnyalják a megszokott Sunday Brunch kínálatokat.

Minden vasárnap egyedülálló élménnyel várja vendégeit a Matold Palace éttermében Wolfgang Puck. GasztroMagazin 2024.

Látványkonyha, és mennyiség helyett minőség

„A Sunday Brunch műfaj egy ötcsillagos szállodában mindig kihívás” – mesél a koncepcióról Burak Cecen, a szálloda Food & Beverage Igazgatója.  „Egyfelől társítunk hozzá egy emelkedettséget, hiszen amikor a vasárnapi brunchot egy elegáns helyen fogyasztjuk el, akkor mindenképpen magasabbak az elvárásaink, másfelől azonban ott van az a tény is, hogy az ‘all you can eat’ kínálatok minőségével sokszor még egy ötcsillagos szállodában is lehet probléma. Mi ez utóbbit nem is engedhetjük meg magunknak és teljesen ki tudjuk küszöbölni, mert a Spago Budapest struktúrája ezt remekül lehetővé teszi. Más helyeken a teljes kínálat délben kikerül a tálalóasztalokra, és a brunch végéig lényegében ott van. Nálunk az étteremben egy látványkonyha található több élő főzős szekcióval. A Spago Budapest elkötelezett kulináris csapata a brunch ideje alatt végig dolgozik a konyhán, és folyamatosan a legfrissebb ételekkel töltik fel a szekciókat.”

Minden vasárnap egyedülálló élménnyel várja vendégeit a Matold Palace éttermében Wolfgang Puck. GasztroMagazin 2024.

Ikonikus fogások reggelire és ebédre

A Spago Sunday Brunch-ról nem hiányozhatnak a reggeli fogások, hiszen sokaknak ez az első igazi étkezése vasárnap. Helyben, frissen készült péksüteményekből és tojásos fogások széles választékából meríthetnek a vendégek, ahol az eggs benedictet sonkával, vagy a híres házilag füstölt lazaccal szolgálják fel, és a buggyantott tojás is figyelemreméltó. Aki pedig ebédelni érkezik, az egy rendkívül széles nemzetközi gasztronómiai kínálattal találkozik. „Kezdhetjük a japán konyhával, a sushi és sashimi kínálattal, melyben a Spago már nagy gyakorlattal bír, hiszen az a’ la carte étlapunk külön szekcióját képviseli sushi menünk, melyet Tetsu Yahagival (a WP Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója) közösen alkottunk meg.  Folytathatjuk az olaszosabb antipasti szekcióval, ahol remek helyi sajt, sonka és szalámi választék és további különlegességek várnak. A házi készítésű tészta, pizza és hamburger természetesen elengedhetetlen a Spago esetében, de a franciák klasszikus fogása, a quiche lorraine is ott van a pulton” – sorolja a kínálatot Burak Cecen.

Minden vasárnap egyedülálló élménnyel várja vendégeit a Matold Palace éttermében Wolfgang Puck. GasztroMagazin 2024.

A Spago ikonikussá vált fogásai mellett a frissen szeletelt Black Angus Ribeye Steak minden bizonnyal a főételek csúcspontja lesz. A séf, Szántó István szerint a Rákóczi túrós nemcsak különleges megjelenése, de íze miatt is a vendégek által egyik legkedveltebb desszert, de aki egy könnyedebb, gyümölcsös pohárdesszertre vagy egy csokoládés finomságra vágyik, az is megtalálja a kedvencét.

“Az étterem most is arra törekszik, hogy a mennyiség helyett a minőségre helyezze a hangsúlyt, gondosan válogatott alapanyagokat használunk, ahogyan mindig is tesszük” – meséli a séf, majd folytatja “Wolfgang Puck receptúráit követjük, mert az utánozhatatlan Spago élmény minden nap minden szakában ugyanolyan kell legyen a vendégek számára.”

Minden vasárnap egyedülálló élménnyel várja vendégeit a Matold Palace éttermében Wolfgang Puck. GasztroMagazin 2024.

A Sunday Brunch borszelekciója a Michelin-díjas sommelier, Rácz Imre gondos összeállításában készült. A Spago Sunday Brunch élmény a gyermekek számára is nyitott, számukra külön gyerekbarát menü szekcióval és szórakoztató programokkal készülnek. 6 éves kor alatt ingyenesen, 12 éves korig pedig féláron vehetnek részt a vasárnapi élmény és gasztronómiai programon.

https://spagobudapest.com/vasarnapi-brunch

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .