Hirdetés

Gasztronómia a felhők felett

Az Emirates évente több mint 77 millió ételt szolgál fel a fedélzeten

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága percenként 149 finomságot szolgál fel utasainak, ami 490 járatán naponta 215 ezer adag ételt jelent. Ennek elkészítésén, az Emirates hatalmas dubaji catering központjában és más országokban működő partnerkonyháiban összesen 1400 szakács dolgozik. Az elmúlt évben a légitársaság utasai havonta 2200 menü közül választhattak, amelyekhez a séfek alapanyagok széles skáláját használták fel, hogy minden utasosztály számára ínycsiklandó, teljesértékű és egészséges ételeket készítsenek.

Emirates. GasztroMagazin 2024.

Az Emirates nagy hangsúlyt fektet a tápláló, friss és kiváló minőségű alapanyagokra. Tavaly 6 millió kilogramm friss csirkehúst, 350 ezer kilogramm marhahúst, 266 ezer kilogramm atlanti lazacfilét, 2,2 millió kilogramm burgonyát, 1,7 millió kilogramm pasztőrözött tojást és 3,1 millió kilogramm frissen sült pékárut, valamint több ezer vegán és vegetáriánus étel szerepelt a menüjén. Ételkülönlegességeihez séfjei többek között 938 ezer kilogramm friss tejszínt, 32 ezer kilogramm masala kesudiót, 98 ezer kilogramm friss epret és 42 ezer kilogramm salátát használtak fel, amelyeket a világ legnagyobb hidrokultúrás vertikális farmjáról, a Bustanicából szereztek be.

Luxuséttermi menüsor a felhők felett

A légitársaság konyhaművészei arra törekszenek, hogy az úti céloknak megfelelő, autentikus ízvilágú ételekkel kedveskedjenek a több mint 77 millió utas számára. Az ételek elkészítéséhez és díszítéséhez így olyan prémium alapanyagokat és regionális specialitásokat használnak, mint a szarvasgomba, libamáj, fekete tőkehal, kanadai homár, japán nori hínár, kézzel készített tészta, patagóniai fogas, francia Beurre d’Isigny vaj, sáfrány, arany- és ezüstlevelek, valamint ehető virágok. Az ínyencségek élvezetéhez a First és Business Class utasoknak az elmúlt egy évben 3,5 millió üveg Monte Vibiano kézműves olívaolajat és balzsamecetet, 14 ezer kilogramm ausztrál Yarra Valley feta sajtot és 1,2 millió marha bélszín steaket szolgáltak fel, továbbá az első osztályon kaviárból, ahol korlátlanul áll az utasok rendelkezésére ez a finomság, több mint 10 ezer kilogramm fogyott.

Az Emirates fedélzetén a főételeken és desszerteken túl, tavaly a gondosan válogatott snackek kínálata is jelentős volt: utasai 2 millió csomag különböző méretű vegyes diófélét, 250 ezer datolyát, 22 ezer kilogramm kalamata olívabogyót és több mint 40 millió szelet csokoládét fogyasztottak. A világszínvonalú borválaszték és az exkluzív pezsgők mellett, a légitársaság 1,2 millió liter narancslével, valamint 2,3 millió adag teafilterből és közel 71 ezer kilogramm őrölt kávéból készült forró itallal kínálta az utazókat.

A tálalás is számít

Az ételek tökéletes tálalásáról és az italok minden igényt kielégítő elkészítéséről az Emirates világszínvonalú légiutas-kísérő személyzete gondoskodik. Széles körű vendéglátóipari képzésük része az Emirates Hospitality stratégiájának, amely a légi kiszolgálás négy pillérére, a kiválóságra, a figyelmességre, az innovációra és a szenvedélyre összpontosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .