Versenyek

Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

Hazai pályán játszható világverseny a tét

A 29. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2024. május 22-én rendezi meg a METRO Gasztroakadémián a Chaine Egyesület. A megmérettetés tétje ezúttal is a „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2024. évi Világbajnokságon való indulás lehetősége, azzal a “csavarral”, hogy – 2015 óta ismét– az október 4-i világverseny hazai pályán, Magyarországon zajlik!

A Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt a szakma 27 év alatti fiatal képviselőinek szervezik: az ifjú séftehetségek számára a verseny nagyszerű lehetőséget nyújt a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, a győztes számára pedig a nemzetközi szcénában való megmérettetésre is!

A versenyre a Chaine des Rotisseurs házak ifjú szakácsai mellett valamennyi magyarországi szálloda vagy étterem tehetséges főállású szakács versenyzőjét is várják.

Idén limitált a versenyzők száma – összesen 10 versenyző tud indulni, így érdemes sietni a jelentkezéssel. Szállodánként, éttermenként egynél több versenyző nevezésére kizárólag a nevezési határidő utolsó napján, 2024. április 12-én, pénteken 13:00 és 17:00 között, az esetleges szabad helyek függvényében van lehetőség.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával kell háromfogásos menüt készíteniük négy személy részére. A menüsornak tartalmaznia kell a hideg vagy meleg előételt, a főételt és a desszertet, s ezeket a fogásokat 3,5 óra alatt, segítség nélkül kell elkészíteniük a versenyen indulóknak.  Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A nemzeti válogatóhoz a friss alapanyagokat a HoReCa szektor megbízható partnereként az eseményt hosszú évek óta támogató METRO biztosítja.

A válogató verseny nyertese elnyeri a jogot, hogy Magyarországot képviselje a 2024. október 4-én hazánkban megrendezésre kerülő „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2024. évi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon!

A nevezési szándékot 2024. április 12. 12:00-ig jelezhetik a kitöltött Nevezési lap és Mellékleteinek elküldésével a chaine@chaine.hu e-mail címen! A nevezés a nevezési díj (30.000 Ft) megfizetésével válik érvényessé.

Bővebb információ a chaine@chaine.hu e-mail címen, illetve a 30 968 4060-as telefonszámon kérhető.

Versenyfelhívás…

Nevezési lap…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .