BárBárok és borokÉtterem

Varga Dániel a SFINXben

Szintet lép a belváros egyik legszebb bárja

A SFINX Gin & Wine Bar kétéves születésnapja alkalmából még magasabbra teszi a mércét. A tulajdonosok döntésének hátterében az az elképzelés áll, hogy az Andrássy út ismét a hazai gasztronómia egyik ikonikus helyszíne legyen.

A bemutatkozáson Dámosy Bálint elmondta:

Bárunk gasztronómiai része egy csipkerózsika álmon esett át, de Dani szakmai támogatásával valóban új fejezetet nyitunk. Örömmel tölt el bennünket, hogy egy ilyen elismert szakemberre támaszkodhatunk a konyhai koncepciónk kialakításában, és nagyon izgatottan várjuk az OPERA Spirits és Dani keleties konyhája közötti fúzió kiteljesedését. Bízunk abban, hogy a közös munka eredményeképpen a SFINX a hazai gasztronómiai térkép meghatározó szereplőjévé válik a jövőben.

Varga Dániel Cheffel folytatja a Sfinx Gin & Wine Bar. GasztroMagazin 2023.

Az Andrássy úti bár konyháját a Michelin ajánlással bíró Varga Dániel (AUM, Nám, Füge) vette gondjaiba. Dani a progresszív konyha képviselőjeként itt is a rá jellemző autentikus recepteket ötvözi a modern technológia nyújtotta lehetőségekkel. Kompozíciói az izgalmas közel-keleti, dél-kelet ázsiai ízvilágot hozzák el Budapestre a’la carte ételek és főleg az italok mellé kényelmesen fogyasztható, egyedülálló barfood formájában.

Varga Dániel chef kiemelte, hogy mivel a SFINX eddig inkább bárként volt ismert, így az ételkínálat kialakítása önmagában is érdekes feladat volt. Ezt még különlegesebbé tette, hogy a megszokott bor-étel párosítások mellett koktél-étel párok is lesznek a kínálatban, amely az ízek, aromák végtelen variációját teszi lehetővé.

Az italkínálat központjában továbbra is a minőségi koktélok és a kiváló borok szerepelnek. A borkínáltról nem más, mint Kincses Dávid, Magyarország egyik legelismertebb sommelier-je gondoskodik.

A koktélokat a főváros bár szcénájának ismert bartendere, és az OPERA Gin új márkanagykövete, Kiszelya Ádám álmodta meg, aki legutóbb a Marriott Hotel bármenedzsereként alkotott maradandót.

Varga Dániel Cheffel folytatja a Sfinx Gin & Wine Bar. GasztroMagazin 2023.

Az üzlet vezetésével a fiatal kora ellenére nagy tudással rendelkező borszakértőt, Patziger Balázs bízták meg, aki a paloznaki Sáfránkert étterem egyik sikerkovácsa volt.

A SFINX Gin & Wine Bar izgalmas ételeivel és különleges koktéljaival, boraival remek alternatívát kínál azok számára, akik szeretik a fesztelen vacsorákat, a kitűnő italokat és a jó hangulatot. A dinamikusan változó étel- és italkínálat folyamatosan új gasztronómiai élményeket kínál vendégeinknek.

Bár szinte teljesen betelt a december, azért még akadnak szabad időpontok az új barfood koncepció kóstolására. Januártól pedig érdemes figyelni a SFINX közösségi oldalait és honlapját, hogy milyen irányt vesz a konyhai koncepció!

*   *   *

A SFINX Gin & Wine Bar 2021 decemberében nyitotta meg kapuit az Andrássy út 8. szám alatt található Hotel Moments épületében. Az OPERA Gin zászlóshajó bárjaként fontos szempont volt a Magyar Állami Operaház közvetlen szomszédsága, Európa egyik legszebb sugárútján. Az egykori Schossberger-palotanál jobb helyet álmodni sem lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .