GasztronómiaHírek

Átadták a 2023-as Pro Gastronomia díjakat

Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2023-ban Kalla Kálmán – a Gundel étterem legendás séfje –, dr. Kiss János – a Hyatt Hotels alelnöke és corporate executive séfje –, és Thomas Keller – az első és egyetlen amerikai születésű séf, akinek két étterme is három Michelin csillagos – érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Czompa Fanny, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki a 2016-os Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen az ifjúsági kategóriában bronzérmet szerzett. Jelenleg főcukrász a Rutin Budaörs-Mimi’s cukrászdában.

Átadták a 2023-as, Dr Sándor Dénes alapította Pro Gastronomia díjakat. GasztroMagazin 2023.

A Pro Gastronomia díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Dr. Gundel János professzor emeritus, Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa és Segal Viktor, chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.

A díjazottak 2023-ban:

Kalla Kálmán, a Gundel étterem legendás séfje 1991-2006 között

dr. Kiss János, a Hyatt Hotels alelnöke és corporate executive séfje volt egyedüli magyarként

Thomas Keller, az első és egyetlen amerikai születésű séf, akinek két étterme is három Michelin csillagos

Ifjúsági díjazott: Czompa Fanny, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki a 2016-os Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen az ifjúsági kategóriában bronzérmet szerzett. Jelenleg főcukrász a Rutin Budaörs-Mimi’s cukrászdában.

A Pro Gastronomia díjról további információk, képek és videók itt találhatók.

###

A Budapesti Gazdasági Egyetemről

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Magyarország legnagyobb üzleti közössége, amely az üzleti alapszakok – gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, turizmus-

vendéglátás – mindegyikén piacvezető. A BGE 3 karon, 90 országból érkező közel 20 000 hallgatónak nyújt nemzetközi környezetben képzést 11 alap-, 10 mester-, köztük 11 angol nyelvű szakon és 1 angol nyelvű doktori iskolában. Büszkék vagyunk arra, hogy a BGE hazánk 4. legmagasabb jelentkezői létszámú felsőoktatási intézménye, és mindhárom karunk az ország 10 legnépszerűbb egyetemi kara között szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .