GasztronómiaVersenyek

Terítéken a gasztronómia jövője

A GASZTRONÓMIA JÖVŐJE LESZ TERÍTÉKEN A S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY 2022-23-AS VERSENYÉNEK DÖNTŐJÉN

A S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenye hamarosan véget ér. Közel két év után kiderül, hogy a világ 15 legígéretesebb fiatal séfje közül ki nyeri el a legjobbnak járó díjat. A prémium ásványvízmárka séfversenyének nagydöntőjét Milánóban, október 4-5. között rendezik meg. A „terítéken a jövőd” koncepció köré épülő kétnapos rendezvényen a konyhaművészet legbefolyásosabb szereplői azt is elmondják, hogy miként lehet az ételeken keresztül pozitív változásokat előidézni a társadalomban.

A fiatal versenyzőket felkészülésük során világhírű séfek mentorálták. Arra bátorították őket, hogy bizonyítsák egyedi technikájukat, kreativitásukat, víziójukat és álmaikat. Az elkészített fogásukon keresztül támogassák a konyhaművészet fejlődését és egy jobb világ megteremtését. A milánói nagydöntő első napján hasonló ambíciókkal rendezik meg újra a S.Pellegrino Young Chef Academy Fórumot, amely a gasztronómia jövőjének formálását tűzte ki céljául. Az idei évben a gasztronómiai munkakörnyezet és az iparági kultúra emberi szempontjai állnak a középpontban, különös tekintettel a sokszínűségre, az egyenlőségre és az elfogadásra. Az exkluzív eseményen a világ elismert séfjei osztják meg tapasztalataikat, ötleteiket, tanácsaikat és gondolataikat. Ezzel is inspirálják a versenyen részt vevő fiatal szakácsokat és párbeszédet kezdeményezzenek a szakma szereplői között.

A S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY 2022-23-AS VERSENYÉNEK DÖNTŐJE. GasztroMagazin 2023.

A Fórum első előadója Virgilio Martínez, a The World’s 50 Best Restaurants 2023 győztese. Ő nyílt levélben osztja meg személyes nézőpontját arról, hogyan járulhatnak hozzá az érintettek az ágazat fejlődéséhez. Saját karrierjének eredményeire és mérföldköveire támaszkodva világítja meg, hogy mit is jelent valójában ez a törekvés. Az esemény második szakaszában a négy korábbi S.Pellegrino Young Chef Academy Award fődíjas – Jerome Ianmark Calayag (2021), Yasuhiro Fujio (2018), Mitch Lienhard (2016) és Mark Moriarty (2015) – mesél arról az útról, amelyet a verseny óta eltelt időben bejártak, továbbá megvilágítják munkájuk mélyreható következményeit is. A fórum zárásaként a Hét Bölcs, vagyis a verseny bíráinak beszélgetésére kerül sor. Pía León, Eneko Atxa, Hélène Darroze, Vicky Lau, Nancy Silverton, Julien Royer és Riccardo Camanini eszmecseréje során többek között a kiválóság eléréséről is nyíltan beszélnek. Betekintést engednek a fiatal szakácsoknak abba, hogyan fejlődhetnek a saját munkájukban és gyakorolhatnak hatást másokra.

A S.Pellegrino Young Chef Academy Fórum a gasztronómia szereplői és a konyhaművészet szerelmesei számára egyaránt fontos platform. A kezdeményezés nem titkolt célja a versenyen résztvevő séfek felkészítése az előttük álló kihívásra, vagyis a döntőre, amely során a világ 15 legtehetségesebb fiatal szakácsa közül valaki kiérdemli a legjobbnak járó elismerést.

A versenyzőkről és a nagydöntőről további információk a verseny weboldalán olvashatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .