HírekKonyhatechnika

Ez a jövő konyhája?

Különleges, mesterséges intelligenciát használó főzőrobotot mutattak be

Az Emirates légitársaság földi kiszolgáló vállalata, a dnata, a World Travel Catering & Onboard Services Expo (WTCE) kiállításon mutatta be a nagyközönségnek legújabb fejlesztését, a világ első mesterséges intelligenciával működő főzőrobotját.

Az Emirates füöldi kiszolgálója, a Dnata bemutatta a világ első mesterséges intelligenciával működő konyhai robotját. GasztroMagazin 2023.

Az új csúcstechnológiás főzőrobot kereskedelmi, éttermi és az otthoni konyhák jellemző főzési feladatainak elvégzésére egyaránt alkalmas. A Moley Robotics cég közreműködésével kifejlesztett robot képes nagy mennyiségben, pontosan újraalkotni a különböző fogásokat a séf előre megadott utasításai alapján. A robot kifinomult érzékelőkkel és gépi tanulási képességekkel is rendelkezik. Pontosan ki tudja mérni az összetevőket és akár bonyolultabb főzési technikákat is meg tud tanulni. Ennek köszönhetően egyenletes minőséget, higiéniát és biztonságot garantál a mesterséges intelligenciát használó gép. Egyben arra is alkalmas, hogy valós időben alkalmazkodjon a változó környezeti paraméterekhez.

  Az Emirates füöldi kiszolgálója, a Dnata bemutatta a világ első mesterséges intelligenciával működő konyhai robotját. GasztroMagazin 2023.

A főzőrobot mellett a dnata elvitte a világkiállításra Bellát, a vendéglátórobotot is, amely ételeket és frissítőket szolgál fel az expó vendégeinek. Bella ikerrobotja jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodik, ahol partnerével, Kittyvel együtt a Sharjah repülőtér (SHJ) várótermében segíti az utasokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .