HírekSörök

Sör- és gasztronómiai tanfolyamsorozat indul Budapesten

A világ legfontosabb sörfajtái mellett az ital történetével, az alapanyagok széles körű bemutatásával, a sör gasztronómiai szerepével, a legjobb magyar és külföldi sörfőzdék főzeteinek kóstolásával és hozzájuk párosított ételekkel indítanak sörtanfolyam-sorozatot Budapest belvárosában.

HUBA

A Hungarian Beer Academy mögött a Brew!Studio, Budapest legismertebb sörfőzést oktató csapata, a Beerporn.hu, a magyar sörmagazin és a Borganika gasztronómiai műhely összefogása áll.

A kezdeményezés célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.

A Brew!Studióban

több száz vendég számára tartottunk már csapatépítő, ismeretterjesztő sörkóstolókat, sörfőző tanfolyamokat, a HUBA célja azonban egészen más. A Hungarian Beer Academy sörtanfolyamán olyan átfogó tudást biztosítunk a sörkedvelők számára, amely később a szakértővé válás előszobája lehet – mondta Simonfai Balázs, a Brew!Studio oktatója, a HUBA tananyagának összeállítója.

HUBA - Hungarian Beer Academy
HUBA – Hungarian Beer Academy
A tanfolyamon

a sörtörténet, sörtípus- és alapanyagismeret mellett kiemelt szerepet kap az ital gasztronómiai szerepe is. Pancsovay Zita, a Borganika séfje, a tanfolyamok háziasszonya szerint új korszakba lépett a sörkultúra Magyarországon, amelyet az is jelez, hogy a legnagyobb hazai gasztronómiai fesztivál kiemelt témájává választotta idén a sört. A a legjobb magyar éttermek is immár igen körültekintően választják ki az általuk kínált kisüzemi söröket.

A Hungarian Beer Academy

az első magyar sörtanfolyam, amely sörmárkáktól függetlenül, a világ legfontosabb sörtípusainak bemutatására vállalkozik, ezzel egyedülállóan átfogó képet ad a hallgatók számára a sörvilág jelenlegi állapotáról. A tanfolyam megkezdésekor minden résztvevő, az előadók által összeállított tankönyvet kap. A mintegy húszféle sör és számos, hozzájuk illő étel kóstolása után a hallgatók a kétnapos tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet kapnak – tájékoztatott Knap Gábor, a Beerporn.hu főszerkesztője, a Hungarian Beer Academy projektmenedzsere.

A Hungarian Beer Academy tanfolyamai a Kaluzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganikában várják az érdeklődőket. Az első kurzus július 9-én kezdődik. A képzéssel kapcsolatos további információk a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.

 

www.thebeeracademy.hu

hello@thebeeracademy.hu

www.facebook.com/hungarianbeeracademy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .