ÉlelmiszerkereskedelemHírek

Magyar sikerek Szingapúrban

Hazai termékek mutatkoztak be a világkiállításon

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Food & Hotel Asia (Food&HotelAsia – FHA) szakkiállítást Szingapúrban, ahol nyolc hazai cég mutatta be világszínvonalú termékét. A magyar vállalkozók ismét nagy lendülettel képviselték az innovatív magyar élelmiszereket az Agrármarketing Centrum által működtetett, magyar közösségi standon.

A látogatók megismerkedhettek a Lourdes Honey mézeivel, az 1945 óta a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök piacán fogalommá vált MIRELITE Mirsa Zrt. termékeivel. A kiállítók között szerepelt továbbá a Kecskeméti Konzerv Zrt., a Botész – Bodzatermelők Értékesítő Szövetkezete, ami több mint hetven termelőt képviselt, és jó példája a vidék összefogásának. A szingapúri 33 fokban mindenki nagy örömmel fogadta a Tutti Élelmiszeripari Kft. fagylaltjait vagy a nagyszerű jégbehűtött tokaji borokat.

A rendezvény egyik nagy figyelmet kapó eseménye, Szijjártó Péter látogatása volt. A magyar külügyminiszter Szingapúrban széleskörű megbeszéléseket folytatott a kölcsönös befektetési lehetőségek és kereskedelmi együttműködések kialakításának érdekében.

Magyar élelmiszer export sikerek Szingapúrban. GasztroMagazin 2023.

Mint elmondta, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar számára Szingapúr nagy lehetőséget jelent. A városállam ugyanis diverzifikálni kívánja importforrásait. Ezek nagyon széles körűek, hiszen szinte mindenből behozatalra szorulnak.

Magyarország Szingapúri Nagykövetsége fontos feladatának tartja, hogy elősegítse a magyar cégek megjelenését az országban. Vitényi Péter, külgazdasági attasé egy éves intenzív egyeztetése előzte meg az export megállapodást, amit Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Pach Judit, nagykövet asszony és Juhász Anikó, helyettes államtitkár asszony jelenlétében, nagy mennyiségű magyar mangalica- és galambhús szingapúri exportjáról írtak alá.

– Nagy öröm számomra, hogy segíthettem Vitényi Péter szingapúri külgazdasági attasé urat a mérföldkőnek számító kétoldalú export megállapodás előkészítésében, amit a Görbeházi Galamb Tenyészcentrum tulajdonosa, Barabás János és a Szingapúri Húskereskedelmi Szervezet elnöke, Alvin Kwek írt alá, Szijjártó Péter külügyminiszter úr jelenlétében. – kezdte Weidel Walter, export és marketing tanácsadó, majd így folytatta:

– A megállapodás értelmében, összehangoljuk a tevékenységünket annak érdekében, hogy a magyar húsgalamb termékek mielőbb a szingapúri piacra kerülhessenek. Ez az együttműködés példát mutat a későbbiekben, egyéb húsok export előkészítésének is.

Az expo 5 napja alatt több ezer látogató ismerhette meg a kiállítók termékeit és kóstolhatta a magyar különlegességeket. Ezek a bemutatók nagy jelentőségűek a vállalkozások életében, mert itt találhatnak viszonteladó partnerekre, valamint megismerhetik a versenytársaik kínálatát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .