HírekProgramokVersenyek

Készül Az ország burgere!

A késő nyári, kora őszi napon egy igazi közösségi élményben és szabadtéri sütögetésen vehetnek részt a hamburgereket, minőségi húsokat, szabadban grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft ’N Burger-en szeptember 3-án.

Évente egyszer, ezen az egy napon találkoznak a kézműves hamburgerek szerelmesei Debrecenben, Békás-tó partján. A street food kioszkokat – Zuzmó Eger, Garage Burger, Grillakadémia, Next Bistro, Magtár Étterem – több hazai kézműves sörfőzde kíséri, miközben versenyeken mutatkoznak be a legínycsiklandozóbb falatok.

Az esemény szakmai iránymutatásért Jancsa Jani, gasztroblogger, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője felel. Ő egyúttal a zsűri elnöke is. Jancsa Jani az ország legnagyobb követői bázissal rendelkező burgerfanatikus csoportjának házigazdája. Szeptember 3-án a Szaft ’N Burgeren személyesen őt is lehet kérdezni a tapasztalatairól, fortélyairól. A versenyre Bécsből érkezik Sebestyén András, az osztrák Darose és Olive éttermek szakmai vezetője, a Culinary World Cup aranyérmese. Ő többek között a steak verseny zsűrijének a vezetője.

Szaft 'n Burger Debrecen 2022. GasztroMagazin 2022.

A profi kategóriában háromszázötvenezer forintos összdíjazásért folyik a küzdelem, továbbá a győztes burger Az ország burgere címet is megkapja a jövő évi versenyig. Nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés. Emellett amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői. Egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is a szervezők biztosítják a Hortobágy Angus prémium húspogácsáit a sütéshez. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni.

Szaft 'n Burger Debrecen 2022. GasztroMagazin 2022.

„A Hortobágy Angus-t két családi gazdaság alapította, akiknek élete a farm, a gazdálkodás. A legfontosabb számunkra az, hogy az állatokat a Hortobágyi Nemzeti Park területén egészséges, stresszmentes szabadtartásban gondozzuk. Kizárólag GMO-mentes takarmánnyal etessük őket, és minimális ökológiai lábnyommal rendelkező, fenntartható gazdaságot üzemeltessünk. – árulta el Kun Álmos a Hortobágy Angus képviselője.

Az idei évben steak versennyel bővül a program, „vendégül látva” a hátszínt az eseményen. Ez megmozdulás előfutára egy következő évre tervezett nemzetközi versenynek.

Program:

10:00 Kapunyitás és a verseny kezdete

11:00 – 11:15 A tavalyi győztes átadja a vándorkupát

13:00 – 13:45 Főzőshow: Nagy Bence (Grillakadémia) hátszínes receptje – főzés, kóstolás

14:00 – 14:20 Főzőshow: ChiliYard bemutató és HA grillkolbász kóstoló az új szósszal

14:20 – 14:30 Nem minden Angus egyforma: Hortobágy Angus és Igazolt Magyar Angus – beszélgetés

16:30 – 17:00 Főzőshow: Jancsa Jani: Hortobágy Angus Kolosszus – burgersütés

18:15-19:00 Eredményhirdetés

21:00 Kapuzárás

További részletek a weboldalon vagy a Facebook eseményben találhatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .