Balatoni BorrégióBorokCsopaki BorvidékVersenyek

Működik a Varázslat!

Ismét működött Söptei Zsolt “Varázslata”! A pincészet 2019-es tétele a tavalyi “Challenge International du Vin” rangos francia borversenyen szerzett ezüstérme után idén is remekelt. 2022. június elején a szerbiai Péterváradon megrendezett “GROW du Monde” nemzetközi olaszrizling bormustrán “Érlelt borok” kategóriában a “Söptei Varázslat” aranyérmet, a szintén 2019-es “Söptei Kertmög” tétel pedig bronzérmet nyert.

Az első alkalommal lebonyolított versenyen 7 ország 164 olaszrizlingje került elbírálásra a világ minden tájáról érkezett szakmai zsűri részéről. A “GROW du Monde” nemzetközi olaszrizling versenyről 5 champion-díj és 8 platina érem mellett 3 aranyéremmel, 4 ezüstéremmel és 9 bronzéremmel tértek haza a magyar borok.

Söptei Zsolt Varázslata nyert aranyérmet a szerbiai vóborversenyen. GasztroMagazin 2022.

Söptei Zsolt Pincészete a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék több, mint 170 éves termelői hagyományokkal büszkélkedő családi borászata, nemzetközi versenyek rendszeres díjazottja. 2021-ben a világ legrangosabb és legnagyobb múltra visszatekintő borminősítő eseményén, a “Challenge International du Vin” nemzetközi borversenyen 2019-es “Hangulat” névre keresztelt száraz sárgamuskotálya aranyérmet, a már említett 2019-es “Varázslat” és 2015-ös “Illúzió” elnevezésű olaszrizlingjei pedig ezüstérmet nyertek. 2020-ban szintén a “Challenge”-en indított “Varázslat” olaszrizlingjének ’18-as évjáratát, míg 2017-ben “Hangulat” nevű száraz sárgamuskotályának ’15-ös évjáratát jutalmazták aranyéremmel.

Söptei Zsolt Pincészete Csopak. GasztroMagazin 2022.

Söptei Zsolt Pincészete, Csopak, 2022. június 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .