AlapanyagokAlkoholmentes italokHírek

3 szomjoltó frissítő a forró nyári napokra

Ízletes üdítők otthon, cipekedés nélkül

A nyári kánikulában fokozottan oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. Folyadékszükségletünk nagyban függ az életkortól, a testsúlytól és attól is, hogy fizikai, vagy ülő munkát végzünk-e. Szakértők szerint nyáron nem szabad megvárni, míg jelentkezik a szomjúságérzet. Folyamatosan érdemes gondoskodni a folyadékpótlásról. A SodaStream éppen ezért összegyűjtött három gyümölcsös szénsavas ital receptet, amelyek üdítő frissességgel szolgálhatnak még a forróbb nyári napokon is.

Mentás-citromos frissítő

Egy pohár mentás-citromos szénsavas frissítő elkészítéséhez egy egész citromra, mentalevelekre, illetve 0,3-0,5 liter előre elkészített és behűtött szénsavas vízre van szükség. Fogyasztás előtt először is vegyük ki a hűtőből a szénsavas vizet, majd töltsük ki egy pohárba. Ezt követően vágjuk ketté a citromot és mindkét feléből facsarjuk bele a citromlevet a pohárba. Ezt követően szórjunk bele egy adag előre megtisztított mentalevelet, végül pedig öntsünk bele egy kevés agavé szirupot, hogy egy kicsit édesebb frissítőt kapjunk végeredményben.

Mentás-citromos frissítő a SodaStream révén. GasztroMagazin 2022.

Ízlés szerint pár darab jégkockát is érdemes még beletenni, hiszen a forró nyári napokon tovább megőrzi frissességét a mentás-citromos szénsavas víz. Azok, akik inkább jégkásaszerűen szeretik fogyasztani az ilyen frissítőket, azoknak javasolt a hozzávalók összeturmixolása. Ebben az esetben viszont a citromot érdemes meghámozni.

Eperfröccs

Az eper szezonja április végétől egészen júliusig tart. Érdemes tehát kihasználni azt az időt, amíg bőségesen van belőle. Ez a gyümölcs ideális alapanyag lehet egy frissítőhöz, hiszen egyfelől édes, másfelől pedig teljes mértékben vegyszermentesen termeszthető gyümölcs, éppen ezért biztosak lehetünk benne, hogy egészséges alapanyagot használhatunk fel a személyében.

Finom hűsítő nyári italok a SodaStream révén. GasztroMagazin 2022.

Az eperfröccs elkészítéséhez egy maréknyi, alaposan megmosott házi eperre, egy gerezd lime-ra, illetve 0,3-0,5 liternyi előre behűtött szénsavas vízre van szükség. Fogyasztás előtt először is öntsük ki a szénsavas vizet egy pohárba, majd óvatosan úsztassuk el benne az eper szemeket. Ezután pedig tegyünk az italba néhány jégkockát, valamint a szeletekre vágott lime-ot. Végül, de nem utolsósorban, ha kedvünk tartja akkor némi eper sziruppal édesebbé tehetjük az eperfröccsöt. Az így elkészült ital remek szomjoltó, de vigyázni kell vele, mert étkezés előtt fogyasztva telítettség érzetet kelthet a gyomorban!

Uborkás frissítő

Az uborkás szénsavas frissítő elkésztése könnyebb, mint azt gondolnánk. Fogyasztás előtt először is mossuk meg a kígyó uborkát, majd pucoljuk meg egy darabon. A megtisztított részt szeleteljük fel, ízlés szerint annyit vágjuk, amennyire szükségünk van. Az uborkaszeleteket dobjuk bele az előre behűtött, otthon elkészített szénsavas vízbe. Ezt követően limelével, illetve lime szeletekkel ízesítsük a frissítőt, de édes szirupot. Cukrot ne adjunk hozzá, mert az uborkás frissítő egy kevésbé édes, alapvetően kellemesen fanyar ital, amely üdítő felfrissülést hozhat a kánikulában.

Uborkás frissítő a SodaStream révén. GasztroMagazin 2022.

Azoknak, akik idén is inkább a klasszikus üdítőkkel gondoskodnának a nyári folyadékpótlásról, azoknak a SodaStream továbbra is a PepsiCo szörpöket ajánlja, amelyekkel percek alatt készíthető frissítő odahaza.

###

A SodaStream-ről

A SodaStream a világ első számú otthoni szénsavasító készülék gyártó márkája (mennyiség tekintetében), amelyet a PepsiCo 3,2 milliárd dollárért vásárolt meg. A SodaStream lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy másodpercek alatt könnyen átalakítsák a hagyományos csapvizet szódává vagy ízesített üdítőitallá. Becslések szerint 2019-ben a SodaStream felhasználók 2 milliárd liter szódát készítettek készülékeik segítségével és összesen 5 milliárd PET-palacktól óvták meg a Földet. Így közvetve a műanyagpalackok gyártásával és szállításával járó környezetterheléstől is megkímélték bolygónkat.

A SodaStream szénsavasító berendezéseivel 45 országban van jelen, a termékek több mint 90 000 kiskereskedelmi üzletben állnak rendelkezésre 45 országban, gépeit 22 millió háztartásban használják rendszeresen.   A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszön­hetően jelenleg közel 450 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

Ha többet szeretne megtudni a SodaStreamről, kövessen minket a Facebookon, a Twitteren, a Pinteresten, az Instagramon és a YouTube-on a www.SodaStream.com és www.sodastream.hu webhelyeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .