GasztronómiaHírek

Új Air France fedélzeti menü Michelin-csillagos séfektől

Az Air France bemutatta új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatát, amelyet két Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állítottak össze.

A francia légitársaság prémium utazási osztályain novembertől februárig kínálja a két, Michelin-csillagos séf által készített ételeket. A hosszútávú járatok La Premiére és Business osztályán a hús- és halételek mellett vegetáriánus fogások is elérhetők a Párizsból induló járatokon. Az ételek a francia fine dining kultúrát hirdetik.

Az Air France bemutatta új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatát, amelyet két Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állítottak össze.

Háromcsillagos gasztronómia a La Premiére osztályon

Az exkluzív első osztályon utazók a három Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és az általa vezetett Servair Culinary Studio által készített ételeit élvezhetik. A szezonális termékekből hat fogásos menüt állított össze, amely az alábbi elemekből áll:

–       Zöldség lasagne metélőhagyma krémmel

–       Párolt borjúlábszár zsályaszósszal, burgonyás gratinnel, vargányával

–       Vörösboros marhabélszín, párolt burgonyával és kucsmagombával

–       Csuka- és garnélatorta homárszósszal, párolt rókagombával, tárkonnyal és spenóttal

–       Fésűkagyló és scampi vegyestál szarvasgombával, redukált jus-vel és finomra vágott zöldségekkel

–       Konfitált galamb sárgabarack szósszal, citromos bulgurral, gombával és szürke dióval

Az Air France bemutatta új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatát, amelyet két Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állítottak össze.

Fine dinging a Business osztályon

Az üzleti osztály számára most készít először két Michelin-csillagos séf ételeket, Mathieu Vinnay nyolc eredeti fogást állított össze, ehhez kifinomult ízeket és helyi termékeket használt fel.

–       Penne tészta, rukkola és spenót gratin, lestyános ricotta krém

–       Zöld risotto, zöldséges bolognai ragu

–       Marha bélszín macaire burgonyával, sült répával és füstölt hús szósszal

–       Csirkemell filé kucsmagombával, sütőtökös, tönkölyös risottóval

–       Buggyantott tőkehal filé bébizöldségekkel és fekete olíva bogyóval

–       Süllő filé armorican halszósszal, sárgarépával és gyógynövényekkel

–       Párolt borjúcsülök édesfűszerekkel, sárgaborsó pürével, mangetout borsóval és mogyoróval

–       Kávéban sült gyöngytyúk párolt őszi zöldségekkel és konfitált zellerrel

Régis Marcon

Az 1995-ös Bocuse d’Or nyertese, három Michelin-csillagos séf, aki a francia kulinária történetét testesíti meg. Többet jelent, mint stílust, vagy időszakot, az által képviselt konyhaművészet a saját történetét meséli el, amely családi hagyományokból ered. A család éttermét Saint-Bonnet-le-Froidban 1979-ben vette át, azóta is ő a tulajdonos, napjaink egyik legjobb séfje lett, aki nagy hangsúlyt fektet a regionális alapanyagok és a gomba használatára.

Az Air France bemutatta új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatát, amelyet két Michelin-csillagos séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állítottak össze.

Mathieu Viannay

A két Michelin-csillaggal rendelkező séf a Meilleur Ouvrier de France verseny 2004-es győztese. Mindig nagy gourmet-nak számított, nagyon kedveli a kifinomult ízeket, és szintén fontosnak tartja a helyi termékek használatát, a tradicionális receptekbe mindig belecsempész némi modernséget. Ezek után magától értetődő lépés volt, amikor átvette Eugenie Brazier kultikus éttermét, a “La Mére Brazier”-t, amely idén ünnepli századik születésnapját. Mathieu Viannay készíti a kobei Hotel Portopia szállodában található “Trente en Un” étterem menüjét, emellett a párizsi La Samaritane luxus áruház éttermeit is koordinálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .