Gasztronómiai szakkönyvekHírek

Okos sütis receptkönyv ételallergiásoknak és vegánoknak

A mentes sütiskönyv ötlete akkor született meg, amikor szerzőjénél közel tíz éve cölikáliát diagnosztizáltak, amit több más allergiájának felismerése követett. Kiss Mona először éppoly tanácstalanul és elveszetten állt az életmódváltás kapujában, mint a kezdetekkor mindenki, de hamar feltalálta magát. Elkezdett az alternatív lisztekkel kísérletezni, amelyekből a kitartó kavargatásnak-kevergetésnek köszönhetően rövid időn belül igazán finom ételeket varázsolt az asztalra. Receptjeit ezt követően a közösségi médiában is megosztotta, ahol hatalmas sikert aratott velük. Legújabb könyvében mind a 60 recept egyben vegán is!

A tapasztalat azt mutatja, hogy a mentes világ iránt érdeklődők rendszerint a süteményeknek és a pékáruknak szentelnek kiemelt figyelmet. Ez a megfigyelés vezette el a szerzőt odáig, hogy létrejöjjön a Mona konyhája – A mentes sütiskönyv, amelyben glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szója-, mogyoró-, élesztő-, valamint kész lisztkeverékmentes vegán recepteket gyűjtött össze. Az összesen nem kevesebb mint hatvan recept közt a legkülönfélébb sütemények kapnak helyet, kezdve az édes és a sós kekszektől egészen a „kelt tésztáig” bezárólag. A sütis receptkönyvet egyaránt haszonnal forgathatják a kezdő és „régi motoros” ételallergiások, valamint családtagjaik.

Megjelent Kiss Mona gasztroblogger mentes sütiskönyve. GasztroMagazin 2021.

A mentes sütiskönyv különlegessége, hogy olyan recepteket is találunk benne, amelyeket akár a gyerekek is könnyűszerrel el tudnak készíteni. Maga a szerző is szívesen tevékenykedik a konyhában gyerekeivel együtt, és azt vallja, a főzőcske a picikkel közösen a legjobb. Épp ezért a könyv megírásakor az a szándék vezérelte, hogy több családot segíthessen hasonló élményekhez. A könnyen elkészíthető recepteknek köszönhetően a gyerkőcök is ráérezhetnek az ételkészítés örömére, és fantáziájuk is fejlődik, így később akár már ők maguk is újabb, saját finomságokat alkothatnak.

Ez a szép kivitelezésű, hasznos receptkönyv ajánlható mindenkinek, aki tanácstalannak érzi magát a diétával kapcsolatban, vagy frissen diagnosztizált ételallergiás/cöliákiás, netán ilyen személy családtagja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .