HírekProgramok

Bemutatkozott a Magyar Pavilon gasztronómiai kínálata

A Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként fontos szerepet kap hazánk gasztronómiája is. Bemutatkozott a Magyar Pavilon gasztronómiai kínálata: mind az étterem, mind a bisztró különleges, újragondolt fogásokkal várja majd a látogatókat.

Tóth Andrea, a világkiállítás magyar ügyvezető igazgatója. GasztroMagazin 2021.
Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezetője

a sajtótájékoztatón elmondta: a megszokott magyar ízeket újragondolt formában építették be a gasztronómiai kínálatba, amely illeszkedik a Dubaji Világkiállítás újító szellemiségéhez. A bisztró könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelve a szezonalitásra: novemberben például libaételek készülnek, decemberben karácsonyi és újévi, az ünnepre jellemző fogások kerülnek fel az étlapra, de helyet kap a kínálatban a farsangi fánk is.

Tokhal és kaviár a magyar pavilon gasztronómiai kínálatában. GasztroMagazin 2021.

Az étteremben kóstoló menük várják a vendégeket, amelyek bemutatják az évszakok hangulatát is. A hat hetente változó menüsorok a négy évszak nevét viselve, azok legmeghatározóbb alapanyagaiból készülnek. A helyi szigorú alkoholfogyasztási szabályokat betartva az érdeklődők megízlelhetik borainkat is, amelyek az ételekhez párosítva egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtanak.

Spenót, nudli, fürjtojás. GasztroMagazin 2021.

Magyarországon az elmúlt években jelentős gasztronómiai fejlődés, szemléletváltozás történt, hazánk az európai csúcsgasztronómia térképén is megjelent. A Dubaji Világkiállítás kiváló lehetőséget biztosít a magyar konyhaművészet széles körben történő megismertetésére és népszerűsítésére.

A komoly szakmai múlttal rendelkező, nemzetközileg is jegyzett séf, Pintér Károly által összeállított bisztrómenüt Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Mautner Zsófia gasztroblogger mutatta be a Kistücsök étteremben.

Tútógombóc, a magyar pavilon gasztronómiai választékának része. GasztroMagazin 2021.

Ahogy Pintér Károly fogalmazott: minden séf büszkeséggel kreál olyan ételeket, amelyek alapanyagait az általa jól ismert termelőktől és gazdáktól tudja beszerezni. A vidék és a régiók ilyen formában történő bemutatásánál nagyon fontos a kultúra és tradíció, hiszen így lehet fantasztikus gasztronómiánkat még színesebbé varázsolni.

Hazánk Európa egyik leggazdagabb ásványvíz-lelőhellyel rendelkező országa, egyedülálló földalatti vízkészlettel rendelkezik, rendkívül gazdag ásvány- és gyógyvizekben – nem véletlen, hogy a Magyar Pavilon fő üzenete is éppen Magyarország ezen páratlan értékére utal. A látogatók maguk is meggyőződhetnek erről, hiszen több hazai ásványvizet meg is kóstolhatnak az AquaBar-ban.

Csapody Balázs, a Kistücsök tulajdonosa, a világkiállítás gasztronómiai vezetője. GasztroMagazin 2021.

A kézműves magyar termékeket árusító gasztroshopban olyan különleges, magas minőségű termékeket (pl. méz, lekvár, szörp) kínálnak a látogatóknak, amelyek a magyar konyhának az ikonikus elemei és kiemelkedő értékeket képviselnek. Ráadásul ezen termékek egy része a pavilon étterem- és bisztrókínálatának ételeiben és italaiban is visszaköszön.

Gasztrofotók: Puskás Nóra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .